Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Kokoškov riješio sve dileme: Meloun će biti dio reprezentacije Srbije

  • 16.01.2020. 22:58

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov riješio je sve dileme i potvrdio da će trener Denvera Majk Meloun biti u stručnom štabu na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Košarkaški savez Srbije je tu informaciju objavio u noći između utorka i srijede, ali je konfuzija nastala nakon izjave Melouna američkim medijima da to nije tačno, prenosi Tanjug.

Očigledno, on je tako odgovorio, jer je pitanje koje je dobio glasilo: "Da li je tačno da će biti savjetnik u selekciji Srbije?"

"Sa Melounom se poznajem dugi niz godina. Nikada nismo bili saradnici, nego uvijek na suprotnim stranama i zdravi rivali. Baš zbog ove činjenice mi je bilo lakše da vidim o kakvom se stručnjaku radi", poručio je iz Sakramenta za Novosti selektor Kokoškov.

Na konstataciju da je vijest prilično iznenadila sve ljubitelje košarke, Kokoškov je bio još direktniji.

"Meni je malo čudno to što je prvi trener Denvera i čovjek sa takvim iskustvom "prekršten" u mog pomoćnika. Pričali smo i našalili se da on može da bude samo prvi trener, nikako pomoćnik. Međutim, odmah u sljedećoj rečenici je Meloun bio izričit u stavu da jedva čeka ljeto i turnir u Beogradu. Vrlo dobro zna u kakvu košarkašku zemlju dolazi i sa kakvim igračima će da radi", poručio je Kokoškov.

Upravo zbog toga što naziv "funkcije" još nije zvanično definisan, ali ono što jedino može da raduje sve u stručnom štabu "orlova" i navijače Srbije je činjenica da 49-godišnji Njujorčanin, koji je do sada bio pomoćnik u četiri NBA kluba i glavni trener Sakramenta i Denvera, sigurno dolazi oko 20. juna u Beograd na pripreme za kvalifikacioni olimpijski turnir.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)