Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Kokoškov ozbiljno računa na Ilića, Igokein biser na spisku reprezentacije Srbije

  • 11.02.2020. 19:37

Mladi košarkaš Igokee Dalibor Ilić našao se na spisku selektora Igora Kokoškova za prve utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Momak koji će 4. marta proslaviti 20 rođendan ove sezone ima značajnu ulogu u timu Igokee. Za skoro 23 minuta na parketu bilježi 8,3 poena i šest skokova i po tom paramatru je lider ekipe. Brojevi su u prvenstvu BiH još bolji, a utakmicu dosadašnjeg dijela sezone odigrao je u Zadru. Kada je Igokei bilo najvažnije, postigao je 21 poen uz osam uhvaćenih lopti. U Zadru i Ljubljani bio je meč viner zahvaljujući odlučujućim potezima u završnici, a i sam priznaje, poziv u seniorsku reprezentaciju predstavlja veliku čast.

"Drago mi je da sam pozvan na ovo okupljanje. Ne stavljam nikakav pritisak na sebe, daću maksimum da se pokažem na treninzima. Dobre partije nisu prošle nezapaženo i to je pokazatelj da sam na dobrom putu", rekao je Ilić. 

Ilić je sa svojom generacijom osvojio Evropsko prvenstvo za juniore. Tada je podigao pehar sa kapitenskom trakom oko ruke. Poziv u A selekciju potvrda je njegovog dobrog razvoja, a nije ostao neprimijećen kod novog selektora. 

"Sam poziv mladih igrača govori da selektor sigurno računa na nekoga od mlađih snaga. Na nama je da vrijedno treniramo i da se pokažemo. Sigurno da će se otvoriti prostor za onoga ko zaslužuje. Jedan od dječačkih snova mi se ostvario ovim pozivom, presrećan sam i još sam pod utiskom", izjavio je Ilić. 

Pored Ilića na spisku je i njegov generacijski drug, bek Partizana Uroš Trifunović. Na velika vrata u reprezentaciju se vraća kapiten crno-bijelih Novica Veličković, a tu su i njegovi saigrači Zagorac i Jaramaz. Lider nacionalnog tima dugi niz godina je Miloš Teodosić, a plejmejker Virtusa iz Bolonje predvodiće reprezentaciju i u ovom ciklusu. Podsjećamo, selektori ne mogu da računaju na NBA igrače, kao i one koji igraju u Evroligi. Okupljanje je u nedjelju, 16. marta u Beogradu, prvi meč je četiri dana kasnije u Finskoj, a ovaj tim predstaviće se domaćoj publici 23. marta u hali Aleksandar Nikolić protiv Gruzije. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.