Košarkaški stručnjak

Kokoškov: Imam želju da vodim Srbiju, ali neka Đorđević još dugo bude selektor

15:30, 26.06.2019.
Izvor: RTS
Thumbnail
Košarkaški stručnjak Igor Kokoškov izjavio je da bi voleo da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije, ali da to nije realno u skorijoj budućnosti. Kokoškov je dao punu podršku radu Aleksandra Đorđevića.

"Srpska reprezentacija ima, ne dobrog, nego fenomenalnog selektora i čovjeka Aleksandra Đorđevića, zaista svi treba da budemo presrećni što je odlučio da se bavi time i da ima energiju, entuzijazam i ambiciju da bude selektor. Јa mu želim da dokle god ta želja postoji kod njega bude na tom mjestu. Rezultati su vrlo konkretni i vrlo opipljivi, pogledajte samo šta su uradili posljednje četiri godine. Moja želja za radom sa nacionalnim timom naravno da postoji, ali to nije želja u kratkoročnom planu i Bože zdravlja neka Sale bude selektor još mnogo, mnogo godina", rekao je Kokoškov.

Osvajač evropske titule sa Slovenijom 2017. godine pobjedom u finalu baš nad Srbijom, poželio je sve najbolje "Orlovima" na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Ne bih izdvojio neka posebna očekivanja, prije bih im poželio sve najbolje, da svi budu zdravi, da se odazovu pozivu selektora. Da naprave dobru atmosferu i da korak po korak mogu daleko da doguraju. Ne treba se baviti spekulacijama, jednostavno korak po korak od prvog okupljanja do prve kontrolne utakmice, odlaska na turnir. Stabilnim i krupnim koracima ići napred i mislim da će biti jedno dobro ljeto za srpsku reprezentaciju", rekao je.

Kokoškov je poslije otkaza u Finiksu, gdje je dobio šansu da vodi NBA tim kao prvi trener iz Evrope ikada u najjačoj ligi sveta, odlučio da se pridruži stručnom štabu Sakramenta na poziv generalnog menadžera Vlada Divca.

"Prethodna godina u Finiksu je bila sjajno iskustvo. Neke stvari u životu kliknu, a neke ne, i tu nema prostora za neki gorak osjećaj. Na sve gledam kao na dobro iskustvo i nastavljam dalje. Kingsi su nova stranica, imaju potencijal, imaju talenat i očekivanja su da naprave taj sljedeći korak i budu pretendenti za plej-of i da idu dalje. Zaista mislim da je ovo za mene bila prava odluka, osim u profesionalnom smislu, blizu je Finiks gdje živim trenutno i gdje je moja porodica", kaže Kokoškov.

Zvijezdu Denvera Nikolu Јokića označio je kao jednog od pet najboljih košarkaša na planeti, za tandem iz Sakramenta Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu izjavio je da su vrlo standardni i predvidio im odličnu sezonu, dok je za Miloša Teodosića rekao da bi ostao duže u NBA ligi da se ranije odlučio da odlazak "preko bare".

Kokoškov će predstojećeg vikenda biti predavač 18. Beogradske trenerske klinike u hali "Ranko Žeravica", zajedno sa Stenom van Gandijem, Milanom Tomićem i Aleksandrom Lukmanom.