Predsjednik FSS

Kokeza za ATV: Sve usmjereno ka duelu sa Norveškom

  • 20.02.2020. 12:43

Gost Fudbalskog saveza Republike Srpske na manifestaciji Dan fudbala bio je i Fudbalski savez Srbije na čelu sa predsjednikom Slavišom Kokezom, koji je poručio da su sve misli u FSS usmjerene ka 26. martu i meču baraža Lige nacija između Norveške i Srbije.

lasman na Evropsko prvenstvo čeka se od 2000. godine, a ukoliko uspješno savladaju prvu prepreku "orlovi" će u eventualnom finalu igrati na domaćem terenu.

"To je za nas u ovoj godini najvažnija stvar. Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da se što bolje pripremimo za utakmicu. U svakodnevnim smo razgovorima sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem. Doveli smo u stručni štab Andreju Milutinovića koji je u smislu odnosa sa reprezentativcima, njihovoj fizičkoj spremi i oporavku od povreda bez konkurencije u Evropi. Meč u Oslu za nas je biti ili ne biti, niko nema pravo da ne pruži maksimum i ne smijemo da dozvolimo da se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Kokeza.

Imao je i samo riječi hvale za manifestaciju Dan fudbala, a kako kaže u najvećem gradu Srpske uvijek se osjeća kao kod kuće.

"Sve je bilo na izuzetno visokom nivou. Bilo je dosta značajnih i važnih zvanica i nadam se da će tako da bude i u budućnosti. Ovo je odlično za fudbal u Republici Srpskoj, kao i za sam Fudbalski savez. Nadam se nastavku uspješne saradnje. Sa novim predsjednikom Vicom Zeljkovićem smo uvijek imali dobre odnose i nadam se da će to da se nastavi. To što je izabran na ovu funkciju je velika čast i obaveza, pa je na njemu da uradi sve što je u njegovoj moći da što više klubova iz Republike Srpske igra u Premijer ligi BiH", poručio je Kokeza.

Dolaskom Dejana Stankovića na klupu Crvene zvezde, uz Savu Miloševića koji je prošle sezone preuzeo Partizan, može se očekivati zanimljiv proljećni dio Superlige Srbije. Nije tajna da su bivši reprezentativci i veliki prijatelji, a Kokeza ima samo riječi hvale za mlade stručnjake.

"Savo je već pokazao da će se na njega u budućnosti moći računati kao na jednog od najozbiljnijih trenera. Dejan je protiv Čukaričkog sjajno započeo svoj mandat, a poznavajući ga smatram da će i on u narednom periodu dokazati da može da bude veliki trener", izjavio je Kokeza.

Pred Fudbalskim savezom Srbije su velika ulaganja u infrstrukturna pitanja. Očekuje se izgradnja nekoliko stadiona, kao i izgradnja Nacionalnog stadiona.

"U zadnjih godinu dana sigurno smo na 15 terena u Srbiji stavili novu travu, trudili smo se da popravimo infrastrukturu, od poboljšanja uslova u svlačionicama, gradnje novih semafora i popravke određenih dijelova stadiona. Ključna stvar je da smo zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovim razumijevanjem za sport došli do toga da započnemo izgradnju šest stadiona. To će da bude u Loznici, Kraljevu, Valjevu, Leskovcu, Zaječaru i to je neprocjenjivo. Sa druge strane imamo veliki projekat u vidu izgradnje Nacionalnog stadiona i iskreno se radujem tome", zaključio je Kokeza.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина