U srijedu odluka o nastavku Superlige Srbije

Kokeza: Biće onako kako odluči većina

  • 04.05.2020. 14:25

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je za Tanjug da će u srijedu pasti konačna odluka o tome na koji način će biti završena sezona u elitnom rangu srpskog fudbala. 

Dvije opcije su u igri. Dio klubova želi da bude odigrano još samo četiri kola, koliko je ostalo do kraja prvog dijela sezone, dok postoje i oni koji žele da sve bude kao što je i planirano, odnosno da se igra i plej-of. Kokeza poručuje da će biti onako kako bude htjela većina.

“Klubovima Super i Prve lige poslali smo dopis u kojem očekujemo da se izjasne i zvaničnim putem saopšte svoj stav u vezi sa nastavkom takmičenja. Konkretno, da li su za opciju sa 11 ili sa četiri kola. Vodićemo se stavom većine odnosno uskladićemo završetak prvenstva kako bude tražilo više klubova. Kup takmičenje se nastavlja bez bilo kakvih promjena. Trudili smo se da se ponašamo maksimalno odgovorno, da zdravlje bude na prvom mjestu, pa onda sve ostalo i u odnosu na trenutne okolnosti realno je očekivati da se krajem maja nastavi fudbalska sezona u Srbiji", poručio je Kokeza. 

Iako se zna da su Crvena zvezda i Partizan dva najveća srpska kluba Kokeza je naglasio da njihov glas neće biti jači od ostalih klubova. Odluka o načinu završetka sezone uticaće i na izgled Superlige za naredni ciklus. Ukoliko ne bude bilo plej-ofa, liga će, najvjerovatnije, morati da se proširi.

“Ako bude 11 kola ništa nećemo mijenjati i o tome se neće ni diskutovati. U slučaju da budu četiri kola, obavićemo dodatne konsultacije sa klubovima. Ukoliko se dogodi da bude proširenja, to bi bile posebne odluke organa FS Srbije koje bi se odnosile samo za ovu sezonu”, naglasio je Kokeza.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина