Ostaje do 2021. godine

Klop odbio da produži ugovor sa Liverpulom

14:47, 29.09.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Jirgen Klop je navodno još jednom odbio Liverpul, ostaće do 2021, ali ne želi produžiti ugovor.

U klubu su zabrinuti. Poslije renesanse s njemačkim stručnjakom koji je već četiri godine na čelu “redsa” i osvojene Lige prvaka, čeka se titula koja nedostaje 30 godina, a fantastičan niz od sedam pobjeda na startu pokazuje da bi Liverpul mogao prekinuti čekanje ove sezone.

Klop je nedavno izjavio da će zbog lošeg vremena napustiti “Enfild” i Englesku, ali je pojasnio kasnije da se šalio. Ipak, ponovio je da planira 2021. uzeti odmor.

Njemački mediji tvrde da je redosljed njegovih narednih koraka poznat. On će odmarati sezonu, napuniti baterije i poslije SP u Kataru preuzeti Njemačku.

Joakim Lev ima zadatak da kroz sljedeći Evro i Mundijal spremi novu generaciju i on je već počeo s podmlađivanjem “pancera” kako bi nasljedniku ostavio novi tim.

Prema zamislima njemačkog saveza, sljedeći u nizu selektora je Klop, koji ne krije ambiciju da vodi njemačku reprezentaciju. Liverpul je juče teškom mukom savladao Šefild junajted 1:0, a danas je u Engleskoj na programu samo jedna utakmica, Njukasl dočekuje Lester, piše Avaz.