Banjaluka pobijedila London, Brisel i Pariz

KKI "Vrbas" na proljeće domaćin Evrolige dva

11:47, 06.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Košarkaški klub invalida /KKI/ "Vrbas" iz Banjaluke će od 7. do 10. marta naredne godine biti domaćin Evrolige dva - kvalifikacionog turnira za košarkaše u kolicima na kojem učestvuju ekipe sa milionskim budžetima.

Iz KKI "Vrbas" saopšteno je da im je organizaciju ovog turnira povjerila Međunarodna federacija košarkaša u kolicima, te da je Banjaluka u izboru za organizatora pobijedila London, Brisel i Pariz. 

"Na ovaj način nam je ukazana velika čast da se ovakva manifestacija održava u Banjaluci, evropskom gradu sporta", navodi se u saopštenju. 

Obavljeno je izvlačenje i postignut dogovor za novu sezonu regionalne NLB lige za košarkaše u kolicima, gdje KKI "Vrbas" brani prvo mjesto i pokušaće da osvoji šestu titulu zaredom, što nikome nije uspjelo. 

KKI "Vrbas" se nalazi u grupi sa ekipom "Grac" iz Austrije, "Beograd" iz Srbije, te "Una Sana" iz Bihaća. 

Iz ovog kluba navode da su počeli treninzi iako se još ne zna kada će početi liga BiH, u kojoj brane titulu. 

"Moraćemo tražiti finansijsku pomoć grada Banjaluka i Vlade Republike Srpske za nabavku bar dvoje invalidskih kolica, jer je KKI `Vrbas` više od sporta - on je ponos Banjaluke i Srpske, te smatramo da zaslužujemo bolji tretman", kažu u ovom klubu. 

Iz KKI "Vrbas" poručuju da ove rezultate ne bi mogli da postignu bez pomoći predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srpske Željke Cvijanović, te gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.