U SD "Borik"

KKI Vrbas domaćin kvalifikacionog turnira Evrolige dva

  • 28.02.2019. 19:46

KKI "Vrbas" ove godine popeo se stepenicu više, pa će se takmičiti u Evroligi dva. U Banjaluku stižu renomirane ekipe, a osim domaćina na kvalifikacionom turniru nastupiće "Onli Frends" iz Amsterdama, "Beit Halohem" iz Tel Aviva, "Lenon" iz Francuske i turski klub "Jalova spor".

Da je "Vrbas" i te kako cijenjen u Evropi govori i to što im je ponovo dodijeljena organizacija jednog ovakvog turnira. 

"Mi nismo htjeli da budemo domaćini, nismo ni natjerani, ali smo zamoljeni, jer su svi tražili Banjaluku. Nisu htjeli ni Pariz ni Brisel nego su tražili da dođu u Banjaluku, da igraju da se upoznaju. Pogotovo taj glavni šef, koji je rekao da imamo takav rejting u toj Svjetskoj košarkaškoj organizaciji da jednostavno moramo to da prihvatimo", rekao je predsjednik "Vrbasa" Marinko Umičević.

"Ove godine smo u Evroligi dva. Još jedna viša instanca nego prošle godine, koju ste gledali svi ovdje zajedno, kako se borimo da osvojimo, da pređemo taj prag, gdje su te bogate ekipe. Mi smo svojim zaslugama, svojim trudom, zalaganjem i rezultatima zaslužili mjesto među najboljima. U čitavom sistemu takmičenja Evroliga jedan, dva i tri ima oko 36 klubova, koji su u samom vrhu Evrope. Znači od 3.058 klubva "Vrbas" je na 32. mjestu", rekao je kapiten "Vrbasa" Igor Ignjatović.

Vrbas će ove godine biti jači za Vladu Švraku, koji je dobio licencu za nastup na takmičenjima pod okriljem IWBF-a. Ne krije zadovoljstvo što će prvi put zaigrati pred domaćom publikom u jednoj evropskoj utakmici. Iako su protivnici jaki, zna recept za pobjedu. 

"Sve ekipe koje dolaze su puno bolje opremljene i sa puno više treninga od nas, ali niko nema više srca od nas i nemaju više inata. Mi sa tim ulazimo u sve jednu utakmicu posebno ove u Evroligi", kaže Švraka.

Turnir će se održati od sedmog do 10. marta u SD "Borik", a i ove godine promoter će biti Zoran Moka Slavnić. Pokrovitelj turnira je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.