KK Radnik sa velikim ambicijama ulazi u sezonu

  • 16. Oct 2020.19:52

Košarkaši bijeljinskog Radnika pripremaju se punom parom za predstojeće obaveze u prvoj ligi Republike Srpske. U prvom kolu u subotu, dočekuju Sutjesku iz Foče. U pripremnom periodu odigrali su četiri meča, a trener Vladimir Radovanović zadovoljan je kako tim izgleda. Kaže da se osjeti pomak u igri u odnosu na prošlu sezonu, i da igrači spremni dočekuju start prvenstva. 

"Mi smo već ranije najavili da ćemo uraditi sve da se vratimo što prije u premijer ligu i sigurno da pucamo u sami vrh, dakle, cilj jeste plasman u premijer ligu a prvo kolo nam dolazi Sutjeska iz Foče. Mi se znamo, igrali smo mnogo utakmica i sportski smo prijatelji. Međutim, naravno, i tu i kao sve ostale utakmice do kraja, mi idemo na pobjedu", kaže Vladimir Radovanović - trener KK "Radnik", Bijeljina.

Za igrače pauza nije bila laka. Željni su, kažu, bili igre i treninga. Ambicije su velike, a glavni cilj da se nađu na vrhu tabele. 

"Polako ulazimo u ovaj završni dio priprema gdje počinje da se uigrava ta neka taktika i počinjemo da se spremamo za takmičarski dio sezone. Ambicije ove godine su naravno ulazak u viši rang, znači sam vrh te tabele i nadam se da ćemo sa ovom ekipom uspjeti to da izborimo, imamo određeni kvalitet", kaže Branimir Berbakov - igrač KK "Radnik" Bijeljina.

"Imali smo zaista jako dobre pripreme po meni. Atmosfera uopšteno bila je dobra u toku priprema, nije bilo nekih povreda tako da smatram da smo dobro odradili ovaj pripremni period."//"Mi idemo na pobjedu kao i uvijek, pogotovo na domaćem terenu. Biće malo nezgodno bez publike, nismo navikli ali dobro. Nadam se u narednom periodu da će se poboljšati situacija pa da ćemo moći pred domaćim navijačima igrati", kaže Milan Kajmaković - igrač KK "Radnik" Bijeljina.

Košarkaški klub Radnik zadržao je kostur ekipe od prošle godine uz dovođenje jednog igrača iz Srbije na poziciji organizatora igre. 

"Inače, okosnica ekipe je ostala ista. Ove godine smo se opredijelili za naše domaće igrače i za domaće trenere. Jer po prvi put u skorijoj istoriji Radnik ima sve selekcije, od predpionira do seniora i pokušavamo da napravimo sistem koji će nam donijeti rezultate u nekoj bližoj budućnosti", kaže Mladen Petrović - predsjednik KK "Radnik", Bijeljina.

Sledeće godine Radnik proslavlja 60 godina postojanja. Kao jedan od klubova sa najdužom tradicijom, najveća ambicija im je osvajanje lige Republike Srpske i ulazak u viši rang.

Tagovi: