Jesenji vicešampioni

KK Leotar krenuo sa pripremama za nastavak sezone

  • 18.01.2019. 19:54

Košarkaši "Leotara“, jesenji vicešampioni Srpske, nastavljaju svoj prvoligaški pohod na Premijer ligu BiH.

Tim je uveliko spreman a stigla su i pojačanja. U dresu Leotara zaigraće Amerikanac rodom iz Trebinja  Vasilije Šaraba, Miloš Stojanović iz Leskovca  a u klub se vratio i Aleksandar Tunguz, koji je polusezonu igrao u „Sutjesci“ iz Foče.

"Pa ovo mi je kuća, bio sam u Americi mnogo godina ali kuća je kuća. I kako se snalaziš: Sve je super", kaže Vasilije Šaraba, KK Leotar.

"Stigao sam ovdje u klub koji ima velike ambicije, svakako da nam je primarni cilj osvajanje te lige i ulazak u Premijer ligu", kaže Miloš Stojanović, KK Leotar.

"Ja sam ovdje inače novi stari igrač ekipa je odlična, dobra je atmosfera. Ambicija je ulazak u Premijer ligu", kaže Aleksandar Tunguz, KK Leotar.

Trener Leotara Dražen Šegrt je rekao je da se radi o igračima koji su prijeko potrebni zato što je raširen roster. Prvi rival „Leotaru“ u nastavku Prvenstva Republike Srpske je ekipa „Prijedora“, a nakon toga očekuje ih i finale Kupa Srpske protiv ekipe iz  Mrkonjić Grada.

Prvih pet – šest kola će biti jako teško, idemo Prijedoru, idemo Foči, Sokocu, Bijeljini. Ovdje dočekujemo dvije ekipe od kojih smo doživjeli poraz u prvom dijelu prvenstva to je bijeljinski Radnik i banjalučki borac. Ono što mogu da poručim ljudima je da dođu da nas podrže a mi ćemo se boriti", kaže Dražen Šegrt, trener KK Leotar.

"Jedini smo predstavnik u Hercegovini, ozbiljno se radi, KK Leotar je jednom riječju i Gacko i Bileća i Trebinje tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu ostvariti ni što smo zacrtali na početku", kaže predsjednik kluba, Aleksandar Vujić.

Trebinjski prvoligaš polusezonu je završio na drugom mjestu na tabeli, sa devet pobjeda iz 11 utakmica, a iza banjalučkog „Borca“ koji ima pobjedu više. Svi u klubu u glas poručuju da im je cilj najelitnije takmičenje u BiH.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)