Pred početak nove sezone

KK Crvena zvezda predstavila nove dresove

  • 22.09.2019. 17:04

Košarkaški klub Crvena zvezda održala je evroligaški medijski dan prije početak nove sezone. Crveno-bijeli su predstavili i nove dresove, u kojima će pokušati da ostvare što bolje rezultate u svim takmičenjima.

"Pripreme do sada idu onako kako sam zacrtao na početku sezone. Svi momci i stručni štab radi dobro, odigrali smo i prijateljaske utakmice gdje smo vidjeli na čemu još treba da radimo. Osim Branka nema povrijeđenih igrača, sve ide po planu i spremamo se za Superkup", izjavio je trener Milan Tomić.

"U Atini smo imali tri utakmice u par dana i tako sam ja napravio program da bi se tim navikao da igra u takvom ritmu da bi bio što spremniji da igra u Superkupu", dodao je strateg Zvezde.

Kapiten ekipe Branko Lazić izjavio je da su pripreme odrađene na sjajan način i da je ekipa spremna za sezonu.

"Što se tiče same sezone početak se približava, u srijedu putujemo u Zagreb radi Superkupa, kao što je trener rekao pripreme su prošle u zadovoljavajućem nivou. Više od 80 utakmica se igra ove sezone, to iziskuje veliki napor i koncengraciju svih nas, očekujem da nas posluži zdravlje i da iznesemo sezonu na najvećem nivou i sa najvećim ciljevima", izjavio je Lazić.

"Kao i svake godine, akcenat je na ABA ligu, ali naravno, nećemo samo da učestvuvjemo u ostalim takmičenjima već da se takmičimo sa svim ekipama i budemo konkurentni", dodao je Lazić.

Novo pojačanje na poziciji plejmejkera Lorenco Braun, istakao je da jedva čeka da zaigra pred punim tribinama, kao i da ga raduje kvalitet košarke u Evropi.

"Sigurno da ima razlike u košarci u NBA i ovdje u Evropi. Kada sam kontaktirao agenta pri traženju kluba, približio mi je stanje košarke u Evropi. Igra je sjajna, glavne razlike su u tempu i spejsingu. Prilagodiću se svemu, jedva čekam da dvorana bude puna. Ko ne može da se prilagodi, onda nije za ovo", izjavio je Braun.

Centar Zvezde Majkl Odžo izjavio je da ga raduje to što se tim pojačao kvalitetno, jer svako ima nešto da nauči.

"Sjajno je što su ovi momci tu. Pregršt talenta i iskustva na jednom mjestu, dugačka klupa i svako može da dopuni nekog saigrača i svako da nauči nešto", izjavio je Odžo.

"Košarka evoluira i sada centri šutiraju trojke, pa tako i ja obećavam jednu do kraja sezone", našalio se Odžo.

Povratnik u crveno-bijele, Ognjen Kuzmić izjavio je da se dobro oporavlja, brže od očekivanog.

"Oporavak napreduje odlično, jedva čekam dozvolu doktora da zaigram. Što se tiče ekipe, mislim da posjeduje odličan kvalitet. Tu su momci sa dosta iskustva. Јa nisam imao sreće sa povredama u prošlim sezonama, tako da se nadam da ću ponoviti partije upravo iz Zvezde iz prošlog perioda", izjavio je Kuzmić i našalio se na Odžovu izjavu.

"On neka izvoli i neka šutira trojke ako hoće i za mene, ja se držim igre u reketu", uz osmjeh je izjavio Kuzmić.

Crvena zvezda svoju prvu takmičarsku utakmicu igra u četvrtak u Zagrebu protiv Primorske u okviru Superkupa ABA lige.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.