Masters u Sinsinatiju

Kiša prekinula i drugi nalet Đokovića!

  • 17.08.2018. 07:18

Meč osmine finala mastersa u Sinsinatiju između Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova je poslije drugog prekida zbog kiše i definitivno odložen za danas. U trenutku prekida rezultat je bio 1:1 u setovima i 2:1 za Srbina u trećem, uz brejk.

Program u petak počinje u 17 časova, a meč između Srbina i Bugarina je drugi na Centralnom terenu, odmah poslije duela Simone Halep i Ešli Barti. Dakle, neće početi prije 18:30 časova.

Meč između najboljeg srpskog igrača i branioca titule je najprije trebalo da počne između 21 i 21:30h, ali je zbog kiše počeo je u petak oko 00:40. Poslije drugog seta ponovo je prekunut nešto manje od sat vremena, a po povratku na teren odigrana su samo tri gema.

Vremenska prognoza za petak nije ništa bolja i jasno je da će organizatori imati mnogo problema...

Dimitrov je sjajno odigrao prvi set i uz dva brejka lako je poveo sa 1:0. Bugarin je u istom ritmu nastavio i u drugom setu i kod rezultata 3:1 činilo se da Đokoviću nema povratka. Međutim, deseti igrač svijeta se "probudio" , osvojio je pet uzastopnih gemova i izjednačio u setovima na 1:1.

Baš u tom trenutku u Sinsinatiju je ponovo počela da pada kiša i meč je prekinut poslije 90 minuta. 

Đoković i Dimitrov su se poslije nešto manje od sat vremena pauze vratili na teren i poslije brejka Đokovića u trećem gemu za 2:1 ponovo je počela kiša da pada. Nešto kasnije definitvno su otkazani svi dueli planirani za čevrtak.

Prekinuti su još mečevi Karen Hačanov - Marin Čilić (6:7, 6:3, 1:1) i Marton Fučovič - Sten Vavrinka (1:2), a za petak su odloženi dueli: Kevin Anderson - David Gofan, Leonardo Majer - Rodžer Federer i Nik Kirjos - Huan Martin del Potro.

Pobjednik ovog duela sastaće se sa Milošem Raonićem, koji je nešto ranije savladao Denisa Šapovalova.

Srbin i Bugarin su se ove sezone sastali u drugom kolu turnira u Londonu i tada je Novak slavio sa 6:4, 6:1, a u dosadašnjoj karijeri rivali su bili devet puta. Đoković ima osam trijumfa. Dimitrov je jedinu pobjedu ostvario u Madridu 2013. godine.