Akapulko

Kirjos preko Vavrinke do polufinala

  • 01.03.2019. 17:28

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u polufinale turnira u Akapulku pobjedom nad Švajcarcem Stenom Vavrinkom poslije tri odigrana seta.

Kirjos je ponovo odigrao triler, poslije pobjede nad Rafom Nadalom, i ovaj put slavio u neizvjesnom duelu. Do pobjede je došao poslije dva i po časa borbe, po setovima 7:5, 6:7(3), 6:4.

Australijanac je odlično servirao u prvom setu i Vavrinki nije dopustio nijednu brejk loptu. Na riternu je stvorio dve, a drugu i iskoristio pa poveo sa 1-0.

U drugom setu viđena je slična "priča", sve do devetog gema u kojem je Sten napravio brejk. Ipak, Nik se vratio, nije dozvolio protivniku set loptu, a na kraju i došao do taj-brejka. U tom dijelu igre ipak je preovladao Švajcarac, pa se otišlo u treći set.

Kirjos je odlučujući put oduzeo servis rivalu na 2:2, kada je došao do dvije brejk lopte, iskoristio drugu i napravio iskorak ka polufinalu. Vavrinka nije imao šansi do kraja meča.

U polufinalu Kirjos se sastaje sa Amerikancem Džonom Iznerom, koji je savladao Kirjosovog sunarodnika Džona Milmana u tri odigrana taj-brejka.

U drugom polufinalu turnira u Akapulku igraju Saša Zverev, koji je pobijedio Aleksa de Minora, i Britanac Kemron Nori, koji je bio bolji od Mekenzija Mekdonalda. Oba meča su završena u dva seta.

Turnir u Akapulku se igra za 500 ATP bodova, a pobjedniku će pripasti 367.000 dolara.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм