Jahorina

Kineski skijaši doputovali na pripreme

  • 14.12.2018. 21:02

Skijaška reprezentacija iz kineskog grada Tijanđina naredna tri mjeseca provešće na Jahorini. Mladi skijaši iz Kine, po dolasku nisu gubili vrijeme, pa su se odmah uputili na stazu. 

Ako je suditi po njihovim osmjesima itekako su zadovoljni onim što ih je dočekalo. Zadovoljstvo zbog dolaska na Jahorinu, nije krio ni šef delegacije kineskih skijaša, Džang Džon Čua. Kaže, u Kini se još pamte Zimske olimpijske igre održane na ovoj planini, a naš predstojeći tromjesećni boravak svojevrsna je obnova saradnje koja datira iz tih vremena. 

“Nadam se da će naši skijaši iskoristiti boravak na Jahorini kako bi se izgradile nove platforme za sportsku saradnju izmedju Kine i Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ćemo otvoriti novi kanal komunikacija i da ćemo tokom našeg boravka, na pravi način promovistati sportsko prijateljstvo izmedju dvije zemlje", kaže Džang Džon Čua, šef sportske delagacije iz Tijanđina.

Dobrodošlicu kineskim skijašima, koji su stigli u društvu ambasadorke Narorodne republike Kine u BiH, Čeng Bo, poželio je i Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske. Na Jahorini su, poručuju, i jedni i drugi, danas otvorili novo poglavlje jedne sportske priče koja može da ima veliki odjek.

“Stupanjem na snagu bezviznog režima za nosioce običnih pasoša između dvije zemlje sve više kineskih turista dolazi u BiH. Nadam se da će i ovaj događaj pomoći da se u Kini promovišu resursi zimskih sportova u BiH i da će u budućnosti, na ovdašnje planine, dolaziti još veći broj kineskih turista",kaže Čen Bo, amabsadorka Kine u BiH.

"Ono što je meni posebno drago je što će petnaest mladih sportista, uzrasta od 12 do 17 godina, upoznati sve ljepote Jahorine. Naravno, uz to moći će i da "pokupe" naše znanje koje godinama baštinimo ovdje i da napreduju u svom skijaškom znaju. Mi ćemo im omogućiti sve uslove", rekao je Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

A, u Olimpijskom centru Jahorina, zadovoljni zbog dolaska kineske sportske delagacije. Kažu, to je još jedan dokaz da su na pravom putu i da ova planina postaje sinonim za siguran snijeg, nove staze i dobru zabavu.  U sve to narednih mjeseci moći će da se uvjere i mladi Skijaši iz Kine koji su prvi trening obavili s prvim danom nove skijaške sezone na Jahorini, koja je i zvanično počela.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)