Potpis u doba korone

Kineski napadač u Zvezdi

  • 17.04.2020. 14:49

Mladi kineski fudbaler He Sjaoke stigao je u Crvenu zvezdu prije tri mjeseca i trenirao sa omladincima, a nada se da će upravo sa stadiona "Rajko Mitić" krenuti ka ligama petice.

Momak, koji ima 16 godina i igra na poziciji napadača došao je u Zvezdu iz Šandonga. San mu je da jednog dana krene putem svog idola Vu Leja koji je član Espanjola i idol miliona Kineza koji zbog njega euforično prate igre katalonskog kluba. Sjaokeov razvojni put usporila je pandemija virusa korona, zbog kojeg je sve stalo, ali i to vrijeme koristi kako bi se adaptirao na novu sredinu. Prvi trening u redovima srpskog šampiona bio je, kako kaže, šok za njega, ali se ubrzo navikao.

"Bio sam totalno iscrpljen i tako sam se osjećao cijeli dan. Prvi trening sa timom bio je 5. februara i morao sam da se probudim u pet ujutru. Trenirao sam samo sat vremena, od šest do sedam ujutru, ali trening na prazan stomak je bio pretežak za mene. Sada sam se navikao. Želim da postanem svjetska zvijezda. Mnogo se trudim i borim za to, a sada sam korak bliže", rekao je Sjaoke u razgovoru za kineske medije.

Hvalospijevi na račun talentovanog napadača dolaze iz domovine, gdje tamošnji novinari u njemu vide budućnost kineskog fudbala.

"Prema njegovim godinama, Sjaoke bi trebalo da bude u četvrtom timu Crvene zvezde, ali posle sedam dana prekomandovan je u treći tim i stekao je povjerenje trenera", ističu kineski mediji. 

Sjaoke je 2004. godište, a u ovoj godini je odigrao i tri meča u kvalifikacijama za prvenstvo Azije za igrače do 16 godina na kojima je postigao pet pogodaka.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином