Vimbldon

Kecmanović zbog povrede predao meč Peru

  • 03.07.2019. 15:07

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspio da se plasira u treće kolo teniskog turnira na Vimbldonu pošto je zbog povrede skočnog zgloba morao da preda meč Francuzu Benoi Peru.

Per je vodio sa 2-0 u setovima (7:6, 6:4) kada mu je srpski teniser predao meč zbog prevelikih bolova prouzrokovani povredom zgloba i stopala.

Kecmanović je tokom drugog seta zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u stopalu, a zatim je krajem isto dijela igre izvrnuo zglob tokom jednog riterna.

Kecmanović je prvi priprijetio, već na samom početku duela, ali nije iskoristio dvije brejk lopte. Per je to iskoristio i napravio brejk za 3:1, ali je nedugo zatim bilo 4:4.

Oba tenisera bila su siguran na servisu i došlo se do taj-brejka, a zatim i do odlučujućeg poena. Linijski sudija je jedan Perov udarac proglasio autom, a poslije uspješnog čelendža Francuza sudija Fergus Marfi je poen dodijelio Miomirovom protivniku.

Arbitar u stolici je tada pogriješio, jer bi Kecmanović veoma lako odigrao udarac da nije čuo linijskog sudiju koji "zove" aut.

Na startu druge dionice meča oba tenisera su propustila po nekoliko prilika, ali poslije povrede Kecmanovića ništa nije bilo isto.

Oba tenisera su igrala znatno slabije, a ključni detalj desio se na 4:4, kada je Per spasao nekoliko gem lopti, a onda sa dva dobra poena – uprkos prethodno lošoj igri – došao do brejka.

Odservirao je za set, a odmah poslije prvog poena u trećem setu Kecmanović je prišao mreži i predao.

Per u trećem kolu igra protiv boljeg iz okršaja Pablo Kuevas – Јirži Veseli.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.