Problemi sa trombocitima

Katai završio jesenji dio sezone - Ima rijetku bolest krvi

  • 07.12.2020. 09:31

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai završio je jesenju polusezonu i neće igrati do proljeća, jer ima problem sa trombocitima, prenosi Informer.

Njegova krvna slika nije bila dobra još od utakmica reprezentacija Srbije i Škotske i u prvi mah je Katai zabrinuo sve oko sebe. On od tog 12. novembra nije odigrao nijednu utakmicu.

Sjajni veznjak ima problem sa trombocitima i sumnja se da ponovo ima trombocitopeniju, rijetku bolest krvi koja ga je mučila 2012. godine dok je igrao u Vojvodini i četiri godine kasnije kada je nastupao za španski Alaves.

Ljekari se nadaju da će fubaler Zvezde ponovo oporaviti i vratiti fudbalu. Katai je krajem prošle sedmice na VMA u Beogradu uradio detaljne analize i čekaju se rezultati istih.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela v.eruje da će se Katai uspešno oporaviti.

– Čekamo da budu gotove analize, pa ćemo znati kakvo je tačno Kataijevo stanje. Uvjeren sam da će se oporaviti u potpunosti jer je već dva puta izašao iz sličnih problema. Svakako se radujemo momentu kad će opet biti sa nama – poručio je Mrkela.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odmah je ponudio da mu obezbijedi lečenje u Italiji. Međutim, zasad nema potrebe za tim. Katai se prije osam godina prvi put suočio sa ovim problemom.