Katai i Falčineli srušili Jermene: Zvezda u Ligi Evrope

  • 01.10.2020. 21:09

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope pobjedom u plej-ofu kvalifikacija nad Ararat-Jermenijom u Nikoziji rezultatom 2:1.

Srpski šampion će četvrtu godinu zaredom igrati "evropsku jesen" zahvaljujući Aleksandru Kataiju i Dijegu Falčineliju, koji su golovima u 45. i 60. minutu srušili jermenskog prvaka.

Jedini strijelac za tim iz Jerevana bio je Mailson Lima u 72. minutu.

Zvezda se dvije nedjelje poslije ispadanja od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona vratila na stadion GSP u Nikoziji (pomjereno domaćinstvo iz Jerevana zbog ratnog stanja u Jermeniji). Ovoga puta ishod je bio znatno bolji po tim Dejana Stankovića.

Crveno-bijeli su slovili za favorita protiv kluba koji je osnovan prije tri godine, ali su tu ulogu teškom mukom opravdali.

Imali su Beograđani inicijativu od starta utakmice, kontrolisali su dešavanja na terenu, međutim, nedostajalo im je kreativnosti pred golom organizovanog rivala.

Poslije nekoliko polušansi, prva prava prilika pred golom Ararata viđena je kod udarca Kataija u 33. minutu.

Taj udarac završio je u spoljnjem dijelu mreže, ali se ispostavilo da je predstavljao najavu onoga što će uslijediti u finišu poluvremena.

Zvezdin napadač je krenuo u slalom kroz sredinu, nanizao nekoliko igrača pred šesnaestercom, i na kraju u padu pogodio lijevi ugao za vođstvo na velikom odmoru.

U istom ritmu igralo se i od starta drugog dijela, a Zvezda je nešto konkretniju partiju krunisala novim pogotkom. Bio je to odličan napad po desnoj strani, Ivanić je centrirao na prvu stativu, gdje je utrčao Falčineli i glavom pogodio dalji ugao.

Italijanski napdač je nedugo zatim propustio veliku šansu da povisi rezultat na 3:0 i riješi sve dileme oko pobjednika, pa je već u sljedećem napadu stigla kazna.

Brza kontra Ararata, Otubanja je izbio sam pred Borjana, koji je njegov udarac odbranio, ali je Lima natrčao na odbitak i pogodio mrežu.

Uslijedili su trenuci u kojima je srpski tim strepio za trijumf.

Nalet Jermenima u narednim minutima bio je oštar, mogli su lako i do izjenačenja, ali je odbrana Zvezde izdržala za plasman u grupe Lige Evrope.