Karišik srećan zbog povratka u Krupu, u subotu prva provjera protiv Zrinjskog

  • 30.06.2020. 19:44

Na poziv Krupe drugi put u karijeri odazvao se pouzdani štoper Miloš Karišik koji se prije sedam dana priključio ekipi Zorana Marića. Kaže da nije imao nikakvu dilemu, sa velikom motivacijom vratio se u ovaj klub i Premijer ligu. Nada se da će zajedno imati više uspjeha nego u prvom mandatu. Primarni cilj je opstanak u Premijer ligi. Pored Karišika u kanjonu očekuju još nekoliko pojačanja, a iskusni defanzivac lako se uklopio po dolasku, jer je dobro upoznat sa saigračima i prilikama u klubu.

- Za Banjaluku i Krupu vezuju me samo najljepše uspomene. Proveo sam sjajnih godinu dana ovdje i kada je poziv stigao nimalo se nisam dvoumio. Drago mi je što sam se vratio. Nadam se da ćemo igrati dobar fudbal i da ćemo se zajedno radovati. Poznajem 80 odsto ekipe tako da mi je sve poznato. Srećan sam što sam ponovo sa ovim momcima koje dobro znam poput Puzigaće, Mandića, Nikolića i ostalih. Ekipa još nije kompletirana, očekujemo nekoliko novih igrača tako da se tek trebamo ukomponovati - rekao je Karišik. 

Karišik dodaje da je već sada fizički dobro pripremljen budući da je pauzu proveo radno. Trenirao sam indvidualno, ali mi je nedostajao rad sa ekipom kaže 32-godišnji fudbaler Krupe. Prošao je školu beogradskog Partizana pa na treningu sa saigračem Markom Golubovićem koji je takođe nosio crno bijeli dres, često priča o dešavanjima u Humskoj. Misli su mu sada usmjerene ka obavezama u Krupi, u subotu je prva kontrolna utakmica protiv Zrinjskog u Tomislavgradu.

- Igramo protiv jakog protivnika. Nema veze što je prva utakmica, mislim da će nam ta provjera dobro doći. Napredovaćemo samo ako budemo igrali sa snažnim klubovima. Znamo da Zrinjski ima kvalitet, sigurno će biti teška utakmica - dodao je Karišik.

Prošlu sezonu započeo je u Žarkovu da bi se ubrzo preselio u Dinamo iz Pančeva. Nosio je dres Javora i Smedereva, a pet godina bio je član Slovana iz Libereca sa kojim je osvojio titulu šampiona i kup Češke. U dva navrata je igrao grupnu fazu Lige Evrope. Pored Karišika u Krupu su za sada stigli napadač Dejan Glišić i golman Faruk Abdulahović. Ekipa trenutno trenira na stadionu BSK-a, jer se onaj u Krupi na Vrbasu renovira, odnosno postavlja se nova travnata podloga. Povreda Josipa Miketeka rastužila je sve u klubu, a standardni prvotimac operisaće ligamente koljena u narednih desetak dana poslije čega ga očekuje dugačka rehabilitacija. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.