Godinu dana od tragedije

Kardif optužio Nant za pogibiju Sale

20:18, 28.01.2020.
Izvor: Srpskainfo.com
Godinu dana je prošlo od tragedije u kojoj je Emilijano Sala, argentinski fudbaler izgubio život u padu aviona, prilikom leta prema Velsu, gdje je trebao da zaigra nakon transfera iz Nanta u Kardif. Godinu dana je prošlo, a odnosi dva kluba i dalje su izuzetno napeti.

Velški klub je dogovorio transfer u vrijednosti od 15 miliona funti, ali kako je Emilijano Sala poginuo na putu ka Velsu, klub iz Čempionšipa smatra da ne treba da plati ni evro obeštećenja. Sa druge strane, Nant je tražio cijelu svotu a FIFA je na kraju presudila da Kardif da dio, odnosno 5.3 miliona funti.

Ali, na tome nije moglo da ostane. Kardif je uložio žalbu Sudu za sportsku arbitražu, a kako prenosi francuski “Lekip”, Velšani su podnijeli tužbu protiv kluba iz francuskog prvenstva u kojem ih terete za ubistvo i davanje mita agentima. Još uvijek ne može da se kaže da li u Kardifu znaju nešto što javnost ne zna, ili samo očajnički žele da se oslobode plaćanja novca, ali sigurno je da ovo najviše šteti porodici preminulog Argentinca.