Karate: Pet medalja za "Energiju" na seniorskom prvenstvu BiH

19:55, 11.04.2021.
Izvor: ATV
Sjajne rezultate sa seniorskog prvenstva Republike Srpske, karatisti Energije potvrdili su i na šampionatu BH. U generalnom plasmanu zauzeli su treće mjesto, a ukupno su osvojili pet medalja. Dva zlata i tri bronze. Paola Kostić postala je prva takmičarka "Energije" sa seniorskom medaljom i to onom najsjajnijom. Priznaje da nije očekivala ovakav rezultat.

Osim Paole, zlatnu medalju kući je donio i Pavle Dujaković. Godine napornog rada i treninga isplatile su se, a ovo mu je kaže najveća medalja, jer dolazi u seniorskoj konkurenciji. Bronzana odličja osvojili su Isidora Ćućun, Sergej Vučić i Dejan Janjić.

Treneri karate kluba Energije prezadovioljni su ostvarenim rezultatima. Vjeruju da bi njihova riznica medalja bila bogatija, da su imali kontinuiitet treninga, koji su zbog korona virusa morali da redukuju. Ipak, poručuju da je i ovaj rezultat vrijedan hvale.

Derajić dodaje da je netom završeno seniorsko prvenstvo do sada bilo najbrojnije i najteže i da mu je drago da i ostali klubovi postaju sve konkurentniji. Nada se da će ova generacija seniora karate kluba Energija zablistati i na međunarodnoj sceni. Naredni ispiti biće Balkansko i Evropsko prvensto, čiji datum održavnja još nije potvrđen.