Karate klub "Vrbas" brusi šampione

  • 26.10.2020. 19:15

Za Nikolu Zeljića iz Čelinca, odavno se pročulo u svijetu ovdašnjeg karate. Član je banjalučkog Vrbasa, a u svojoj riznici ma mnoštvo medalja sa domaćih i medjunarodnih takmičenja. 

Planirao je, kaže, da ove godine ostvari dobar rezultat na Balkanskom prvenstvu i Mediteranskim igrama, ali su svi sportski ciljevi pali u vodu s pojavom pošasti koja je pogodila planetu. Ipak, povratkom u puni trenažni proces, stigla je i glad za novim pobjedama.

"Mi se spremamo kao da će sutra biti takmičenja. Spremni smo u svakom trenutku da osvojimo neke nove medalje", kaže Nikola Zeljić, Karate klub Vrbas.

Prošla godina bila mu je najsupješnija u dosadašnjoj karijeri, a Nikola se mogao pohvaliti statusom najbolje rangiranog karatiste iz Srpske na WKF i Olimpijskim rang listama u svojoj kategoriji. Dobri rezultati stigli su kao nagrada za marljiv rad, a Zeljić na ravne časti svoj uspjeh dijela sa klupskim saborcima i trenerima iz “Vrbasa.” 

"Moj sparing partner Miloš Dejanović i ja smo članovi reprezentacije. U klubu ima još nekoliko takmičaraka koji bi uskoro mogli da postanu reprezentativci. Osvojili smo desetak medalja na Prvenstvu Republike Srpske, a vjerujem da će u narednih deset godina neko iz "Vrbasa" donijeti jednu veliku medalju u Banjaluku ili Čelinac", kaže Nikola Zeljić, Karate klub Vrbas.

U Karate klubu “Vrbas” znaju kako se klešu medalje sa najvećih takmičenja. Glavni trener, Boris Jeličić, svojevremeno je pokorio planetu na tatamiju, a već desetak godina svoje znanje nesebično prenosi na takmičare ovog kluba, sa željom da i neko od njih postane šampion svjetskog glasa.

"Iskreno da vam kažem, kao trener imam takve ambicije, ali polako. Idemo korak po korak. Najvažnije je da se sve vrati u normalne tokove. Kao klub postojimo deset godina i za ovo vrijeme uspijevamo da održimo kontinuitet u članstvu i rezultatima", kaže Boris Jeličić, trener Karate kluba "Vrbas".

U karateu je, kažu, najveća nagrada kada učenik nadmaši svog učitelja. Nikola i ostali takmičari Vrbasa, za sada su na dobrom putu, a u ovom klubu kažu, da je za sve njih, najvažnije da osvoje ipon van tatamija, i da kroz sport postanu ljudi šampionskog kova.