Kanga se oglasio povodom afere o svom identitetu

  • 04.05.2021. 17:10

Afrički fudbal veoma je uzdrman navodima da se aktuelni fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga nije predstavljao onim ko zapravo jeste. Između Demokratske Republike Kongo i Gabona izbila je prava kavga kako bi se dokazalo ko govori istinu, pošto prvi tvrde da je igrač "crveno-bijelih" zapravo osoba pod imenom Kijaku-Kijaku Kijanga i da zapravo ima 35 godina, a ne 30.

Čitava svađa izbila je zbog plasmana Gabona na predstojeći Kup Afričkih nacija. Naime, Demokratska Republika Kongo želi da ospori taj plasman činjenicom da je među Leopardima igrao fudbaler koji nije imao pravo na to. A u međuvremenu je za lokalne medije odlučio da se oglasi i sam Kanga, koji tvrdi da nema nikakve veze sa Demokratskom Republikom Kongo.

"Ostajem potpuno smiren kada su u pitanju optužbe Fudbalske federacije DR Konga. Nemam nikakvu potvrdu o rođenju, ličnu kartu ili pasoš izdat od strane Demokratske Republike Kongo. Neka pokažu te dokumente, ako uopšte postoje. Imam važeći pasoš, izdat od strane legalnih, gabonskih vlasti. To je sve što mogu da kažem", rekao je Kanga.

Afrička kuća fudbala već je kontaktirala Gabonce, tražeći dokaze u ime odbrane. Konačna odluka biće donesena u narednim danima, a u oba štaba vlada veliki optimizam. Međutim, jasno je da poslije ovoga neće biti povratka nazad i da će se na buduće mečeve Gabona i DR Konga gledati nešto drugačije, sa većom dozom osvete.

(Telegraf.rs)

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок