U tri seta došao do drugog kola

Kakva najava Zvereva: Ako osvojim AO, doniraću svu zaradu

  • 21.01.2020. 17:09

Njemački teniser Aleksandar Zverev savladao Marka Čekinata 3:0 na startu Australijan opena. Sedmi teniser svijeta je plasman u drugu rundu obezbijedio rezultatom 6:4, 7:6, 6:3.

Duel je trajao dva časa i 26 minuta, a Nijemac nije imao većih problema protiv 77. tenisera sveta.

Iako je Čekinato prvi stigao do brejka i poveo sa 4:2, Zverev je odmah uzvratio i još jednim brejkom došao do vođstva u setovima.

U drugom dijelu igre viđen je po jedan brejk na obje strane, pa je drugi set riješen poslije taj-brejka. Zverev je slavio sa 7:4.

I start posljednjeg seta obeležila je bolja igra Italijana koji je odmah napravio brejk, ali se nije dugo čekalo ni na odgovor njemačkog tenisera. Osim što je odmah vratio brejk, Zverev je još jednom oduzeo servis rivalu i tako stigao do druge runde.

Zverev će se za treće kolo boriti protiv pobjednika duela Rud - Gerasimov.

Nakon pobjede Zverev se obratio navijačima i rekao kako će za svaku pobjedu na ovogodišnjem AO donirati 10.000 australijskih dolara humanitarnim organizacijama koje pomažu sanirati posljedice katastrofalnih šumskih požara u Australiji.

Međutim to nije sve, Zverev je rekao da će u slučaju pobjede na ovom turniru donirati svu zaradu i na taj način pomoći da se sanira šteta nastala šumskim požarima u zemlji koja je domaćin prvog Grand Slam turnira sezone. Pobjednik Australian Opena osvojiće više od četiri miliona australskih dolara.

"Australija je zemlja koja je naš dom mjesec dana svake godine i čuli smo šta se ovdje dešava sa šumskim požarima. Čuli smo šta se desilo sa životinjama i ljudima koji gube svoje domove. Doniraću 10.000 dolara za svaku pobjedu na turniru. Znam da nisam favorit za osvajanje turnira, ali ako ga osvojim, doniraću svaki cent koji zaradim kako bi se sanirale štete nastale u šumskim požarima u Australiji", rekao je Zverev.