Svjetsko prvenstvo u fudbalu

Kako Srbija može do osmine finala?

  • 25.06.2018. 07:42

Nikako, vjerovatno će mnogi od vas prvo to da pomisle. Ipak, "Otkritje arena", srijeda, 20 sati, Srbija – Brazil. Posljednja šansa da se "orlovi" domognu druge faze takmičenja. Nije mnogo onih koji sada vjeruju u takav rasplet, ali prilika još uvijek postoji.

Šta Srbiji treba da bi iskoračila iz grupe? "Crveni" poslije dva kola imaju tri boda, pobijedili su Kostariku 1:0 i izgubili su od Švajcarske 1:2, Švajcarci još imaju remi sa "Selekaom" 1:1, a Brazuilci pobjedu nad Kostarikancima 2:0.

Brazil i Švajcarska dijele prvo mjesto sa po četiri boda, "orlovi" su korak iza. Srbija u osminu finala može na dva načina i ne zna se koji je teži.

Prvi je da pobjede Brazil i u tom slučaju sa šest bodova sigurno bi išli dalje kao prvi ili drugi, u slučaju da Švajcarska savlada Kostariku, dok bi Brazilci spakovali kofere i otišli kući, što je gotovo nezamislivo.

U drugoj varijanti Srbiji odgovara i bod protiv Brazila, ali pod uslovom da Kostarika pobjedi Švajcarsku bar sa dva gola razlike.

Na ruku Srbiji bi išla i pobjeda Kostarike nad Švajcarskom 1:0, ali bi u tom slučaju Srbija morala bar da remizira sa Brazilom, i to najmanje 2:2.

Prilikom sastavljanja tabela na Svjetskom prvenstvu prvo se gleda broj osvojenih bodova, zatim gol razlika, pa veći broj postignutih golova. Ukoliko dvije ekipe imaju iste brojeve onda se tek gleda međusobni skor.

Doduše, i sada "Orlovi" mogu sami da završe posao, da pobjede Brazilce i prođu dalje. Oni vjeruju da mogu, javnost je izgubila vjeru.

"Vjerovao sam da ćemo 100 posto pobjediti Švajcarce i da ćemo igrati u osmini finala i eto šta se desilo. Mi izgubimo. Sada više ne vjerujem, pa možda opet bude neka kontra, možda pobjedimo Brazilce, možda se desi neko čudo... Ko će to više znati", kažu nam navijači koji su iz Trebinja doputovali u Rusiju.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм