Selektor poveo 11 igrača

Kadeti Srpske na košarkaškom turniru u Sloveniji

  • 21.01.2020. 19:20

Afirmacija mladih košarkaša i klubova za koje nastupaju glavni su ciljevi kadetske reprezentacije Republike Srpske koja će do 24. januara učestvovati na prijateljskom turniru u Sloveniji. 

Najbolji način za provjeru kvaliteta je odmjeravanje snaga sa vršnjacima, a selektor Boban Stanojević na put je poveo 11 košarkaša. Planirano je da odigraju tri utakmice, a sve u dogovoru sa predstavnicima Košarkaškog saveza Slovenije koji su se potrudili da igrači imaju vrhunske uslove za igru. 

“ Ovo je jedna u nizu akcija ove selekcije. Praktično, prije tri godine krenuli smo sa okupljanjem i selektivnim trenažnim procesom, a ideja nam je da se unaprijedi rad sa omladinskim kategorijama u Republici Srpskoj. U skladu s tim se i prave ovakva okupljanja a jedno od tih je i ovo koje je pred nama. Planirano je da odigramo nekoliko utakmica i da provjerimo sve ono što su naši igrači do sada radili u svojim klubovima“, rekao je selektor Stanojević.

Jedan od najboljih igrača tima je košarkaš Bratunca Miloš Šarenac od koga se očekuje da bude predvodnik mladih momaka. Nada se, kako kaže, da će krenuti stopama starijeg brata Marka, koji se 2017. godine u dresu Srbije okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu.

“Spremni smo, više godina smo zajedno. Ovo je već treća godina da nastupamo u ovom sastavu. Igrali smo dvije godine na turnirima u Srbiji. Sada je došlo vrijeme da igramo protiv Slovenije. To će svakako da nam pomogne da nastavimo sa pravim razvojem u narednom periodu”, poručio je Šarenac.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić rekao je da bi u budućnosti trebalo da bude sličnih akcija.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim ljudima iz Košarkaškog saveza Slovenije koji su nas pozvali na odigravanje ovih utakmica. Svakako da je prvenstveni cilj afirmacija košarkaša i klubova iz Republike Srpske”, izjavio je Ćazić. 

Prvi protivnik trebalo bi da im bude selekcija Slovenije do 16 godina, nakon čega će odmjeriti snage sa Slovanom. Sve u cilju što boljeg razvoja košarkaša u svim uzrasnim kategorijama.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.