Policijska akademija

Kadet prvak Republike Srpske i BiH u džudou

  • 06.03.2019. 19:45

U dnevnu rutinu spada im i da uniformu zamijene kimonom. Kadeti banjalučke policijske akademije diče se vrsnim poznavanjem borilačkih vještina, a džudo je, kažu ona svojstvena njihovom pozivu. Na tatamiju provedu i po nekoliko sati dnevno. Odnedavno mogu da se pohvale da u svojim redovima po prvi put imaju prvaka Republike Srpske i BiH u džudou. Miloš Mandić za samo sedam dana objedinio je titule, a sa dva nova odličja treningu se vratio i njegov kolega sa klase Milan Bjelica. 

"I pored redovnih aktivnosti na policijskoj akademiji uspijem da stignem sve. Dolazim na treninge, radimo naporno i rad će se isplatiti", rekao je Mandić.

"Ja se ovim sportom bavim već deset godina. Ja volim ovaj sport i takođe volim i policijsku profesiju. Ne predstavlja mi veliki problem, sve stižem da uskladim i poprlično sam uspješan na svim poljima", kaže Bjelica.

A jedan od najzalužnijih za uspjeh na sportskom polju je inspektor za specijalističku obuku i majstor džudoa crni pojas četvrti dan, Mladen Vuković. Pod njegovim budnim okom kadeti se svakodnevno spremaju, kako za nove medalje tako i da jednog dana služe narodu.

"Ja smatram da oni, pored njihovih baznih obuka, da im džudo dođe kao jedan vid i relaksa i antistresa i da samo mogu da doprinesu boljim ocjenama u samoj školi, odnosno policijskoj akademiji", kaže Vuković. 

Uspjeh naših kadeta je utoliko veći jer se nalaze na veoma zahtjevnoj policijskoj obuci, kaže načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman. Vjeruje da će biti jednako uspješni policajci, kao što su danas džudisti. 

"Mi smo posebno zadovoljni kad u našim redovima imamo kadete koji pored vrlo zahtjevne osnovne policijske obuke na kojoj se nalaze nastavljaju da se bave sportskim aktivnostima i nižu uspjehe i rezultate. To je na ponos svima nama koji sa njima radimo, odnosno kolektivu Policijske akademije uprave za policijsku obuku, a rekao bih i Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer će oni za neka dva mjeseca obući policijsku uniformu i počeće sa obavljanjem svog pripravničkog staža", kaže Šikman. 

Osim što ih uskoro očekuje posao, Miloša i Milana sa početka priče očekuju i nova takmičenja. Balkanijada u Albaniji i Evropski kup u Sarajevu, odakle će se, vjeruju, vratiti sa novim medaljama. 

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.