Šampioni sedam mečeva prije kraja

Juventus igra najbolje u istoriji, novim rekordom ispisuju istoriju

  • 07.04.2019. 21:25

Fudbaleri Juventusa nalaze se pred osvajanjem novog Skudeta, a kao šlag na tortu mogli bi da dođu i novi rekordi torinske Stare dame.

Juventusov rekord za broj bodova u jednoj sezoni iznosi 102, a sedam kola prije kraja ovosezonske Serije A Stara dama ima 84 boda i ukoliko u tih sedam kola ostvare šest pobjeda i jedan remi, oboriće rekord famozne Konteove sezone.

Naime, nakon nove pobjede nad Milanom rezultatom 2:1 u posljednjoj utakmici, Juventus je sve bliži novoj šampionskoj tituli i ukoliko Napoli izgubi od Đenoe u narednom susretu, upravo to će se i dogoditi.

Nikada u istoriji fudbalskog šampionata Italije nije se desilo da jedna ekipa postane šampion sedam kola prije kraja, najranije završena trka za šampiona desila se pet kola prije kraja, a "autori" tih pobjeda bili su fudbaleri Torina u sezoni 1947/48, Fiorentine 1955/56 i Intera 2006/07.

Što dalje implicira, da, ukoliko Napoli bude pobijedio, trka za titulu može biti riješena šest kola prije kraja, što će biti dovoljno za obaranje ovog rekorda, tako da postoji šansa da Juventus ostvari najbolju sezonu u svojoj istoriji.

Тагови: