Premijer liga

Junajted bez Lige šampiona, Čelsi lako sa Votfordom

  • 05.05.2019. 17:59

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sve šanse da se plasiraju u naredni ciklus Lige šampiona, dok je Čelsi pobjedom nad Votfordom na korak do cilja.

Junajted je na gostovanju u Hadersfildu odigrao neriješeno (1:1), dok je Čelsi kod kuće bio bolji od Votforda (3:0), pa "plavci" imaju velike šanse da završe u top 4.

Junajted je još jednom razočarao, tako da mu ni eventualna pobjeda u posljednjem kolu neće značiti ništa, dok su Čelsi, Totenhem i Arsenal i dalje u igri za treće i četvrto mjesto.

Mančester junajted je gostovao u zapadnom Jorkširu, ekipi koja će naredne sezone igrati u rangu niže, ali tim sa "Old Traforda" je još jednom razočarao svoje navijače.

Čak ni protiv ekipe koja je izgubila 28 utakmica u Premijer ligi ove sezone, izabranici Olea Gunara Solskjera nisu uspjeli da slave, tako da ih naredne sezone neće biti u elitnom takmičenju UEFA. Sudeći po igrama koje su pokazali u posljednjih nekoliko nedjelja, apsolutno zasluženo.

Junajted je ipak veoma rano stigao do gola, tačnije već u osmom minutu. Skot Mektomini se izborio za loptu u visini kaznenog prostora, krenuo je korak dva šutirao, a lopta je ispod noge golmana Hadersfilda Lesla završila u mreži.

U nastavku, tačnije u 60. minutu, golman Hadersfilda Lesl je ispucao loptu, Luk Šo je promašio, a Isak Mbenza je to iskoristio, izbio je sam pred Davida de Heu i rutinski ga matirao za konačnih 1:1.

Imao je Mančester junajted nekoliko prilika da dođe do gola i pobjede koja bi mu produžila nadu da može do elite.

Fil Džons u 71. minutu, Tahit Čong u 88. i Pol Pogba u 89. minutu nisu bili uspješni, a poslije udarca Pogbe lopta je pogodila prečku, dok je šansu da pobjedu donese Hadersfildu propustio Karlan Aherne-Grant takođe u 89. minutu susreta.

Na "Stamford bridžu" u prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je po Čelsi sve krenulo kako treba već u prvim minutima nastavka.

Eden Azar je uzeo stvar u svoje ruke, odlično je u 48. minutu centrirao pred gol, Ruben Loftus-Čik je bio najviši u skoku i mreža Votforda se zatresla.

Samo tri minuta kasnije, ponovo je Azar bio u ulozi asistenta. Belgijanac je odlično izveo korner sa desne strane a štoper David Luiz snažnim i preciznim udarcem glavom povisio je na 2:0.

Već tada je bilo jasno da će Čelsi stići do izuzetno važnih bodova, a sve je bilo završeno u 75. minutu.

Pedro je odlično proigrao Gonzala Iguaina, on je sa nekoliko metara iskosa sa desne strane poslao loptu u mrežu gostujućeg tima za konačnih 3:0.
Premijer liga, 37. kolo:
nedelja:

Čelsi – Votford 3:0 (0:0)

(Loftus-Čik 48, Luiz 51, Iguain 75)

Hadersfild – Mančester j. 1:1 (0:1)

(Mbenza 60 - Mektomini 8)

17.30 Arsenal – Brajton

subota:

Bornmut – Totenhem 1:0 (0:0)

Vest Hem – Sautempton 3:0 (1:0)

Vulverhempton – Fulam 1:0 (0:0)

Kardif – Kristal Palas 2:3 (1:2)

Njukasl – Liverpul 2:3 (1:2)

ponedeljak:

21.00 M. Siti – Lester

petak:

Everton – Burnli 2:0 (2:0)