Trener FMP-a

Jovanović za ATV: Nadam se da ćemo i ove sezone ispuniti zacrtane ciljeve

  • 09.12.2020. 13:16

Košarkaši FMP-a gostuju večeras Igokei u odgođenoj utakmici sedmog kola ABA lige. FMP je trenutno pretposlednji tim na tabeli sa skorom dvije pobjede i četiri poraza, ali u klubu vjeruju da će kako sezona bude odmicala popraviti svoj skor.

Trener Vlada Jovanović, kaže da su sa mladim timom, svih proteklih sezona uspijevali, da svoje ciljeve ostvare. Nada se da će tako biti i ove sezone.

"Mi smo svih ovih godina imali misju da veliki broj mladih igrača bude promovisan, da oni postanu bolji košarkaši poslije rada i sezona provedenih u FMP-u. Uz to imali smo imperativ da ostvarimo dobre rezultate i osiguramo igranje navišeg ranga Regionalne lige za svaku sledeću godinu. Nije to uvijek bilo lako i ulazili smo sa željom da svakog protivnika pobjedimo. Mi smo to svih ovih godina uspijevali, da nađemo balans i sklopimo to u cijelinu da to izgleda bolje", kaže trener FMP-a.

Pandemija virusa korona nije zaobišla ni tim iz Železnika, a trener Jovanović kaže da je najveći problem za trenere neizvjesnost, da li će, kada i kako da se igra.

"Mnoge ekipe su pogođene korona virusom. Moja ekipa je to prošli mjesec prošla. Mjesec dana bez takmičarske utakmice, veći dio tog vremena bez igrača na treningu, ili tri, četiri igrača, gdje je nemoguće održavati takmičarsku formu...to je bukvalno bilo preživljavanje. Sada smo ušli u ritm gdje u ovom mjesecu imamo deset utakmica. To je neki evroligaški ritam. To lijepo, kada se igraju utakmice, ali za to treba priprema, a mi smo u taj ritam upali praktično bez treninga", dodaje Jovanović.

Vlada Jovanović važi za jednog od najperspektivnijih trenera u Srbiji. Član je i stručnog štaba reprezentacije Srbije. Cijeli razgovor pogledajte na linku ispod.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм