Jošilo pred utakmicu sa Klužom: Ne smijemo da se štedimo, nema prava na kiks

  • 21.09.2020. 19:46

Iako pripremni period nije prošao onako kako su svi zamislili, u ekipi Igokee vjeruju da mogu do grupne faze Lige šampiona. Rival vjerovatno nije mogao da bude teži, rumunski Kluž je čvrst i disciplinovan tim, dobro vođen sa klupe.

Rad Duška Vujoševića ne treba posebno predstavljati, svi znaju šta krasi svaku njegovu ekipu pa su s kvalitetima rivala dobro upoznati u redovima šampiona BiH. Povratnik u Igokeu Marko Jošilo je umjereni optimista.

"Radujemo se toj utakmici, znamo šta nas čeka, ozbiljan protivnik koji radi u kontinuitetu. Nema popravnog, siguran sam da će biti tvrda utakmica. Krenuli smo s pripremama na vrijeme, svi smo svjesni šta nas tamo čeka, mislim da smo spremni za turnir", rekao je Jošilo. 

Kluž je prošle sezone dogurao do polufinala FIBA Evropa kupa, ali je takmičene prekinuo virus korona. Rumuni su izmijenili roster uostalom kao Igokea, a Vujošević na raspolaganju ima izuzetno iskusne igrače. Tamo se ovog ljeta otisnuo Andrija Stipanović, a u svlačionici je zatekao saigrača iz Cedevite, Karla Žganeca kao i Darka Planinića.

"Čvrsta ekipa koja ima iskustvo. Jeste da im je kraća rotacija, igrači su prošli razne lige i sigurno imaju kvalitet i dobro su vođeni. Rival po mjeri, nema štednje, moramo da budemo na maksimumu", rekao je Jošilo. 

Pravo na kiks ne postoji, sve staje u 40 minuta, tako da svaka greška može skupo da košta. Igokea će morati da igra sa što manje oscilacija, koliko god to bilo teško u prvoj utakmici sezone, a pogotovo što su Aleksandrovčani tokom priprema spletom okolnosti odigrali samo četiri susreta. Meč u Botevgradu igra se prekosutra uz prenos na našem kanalu od 19.30 časova. Pobjednik susreta u finalu igraće protiv Friburga iz Švajcarske ili portugalskog Sportinga. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.