Raspada se selekcija SAD-a

Još jedna zvijezda otkazala nastup

  • 24.07.2019. 18:28

Košarkaš Klivlend Kavalirsa Kevin Lav posljednje je veliko ime u nizu koje je otkazalo nastup za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu u Kini. Ovu informaciju objavio je poznati američki novinar Šems Čaranija.

Nije poznat razlog zbog kojeg će Lav preskočiti turnir u Kini, ali je jasno da je na taj način nastavljeno rasipanje selekcije SAD.

Prije njega su otkazali Džejms Harden, Entoni Dejvis, Demijan Lilard, Si-Džej Makolum, Bredli Bil, Tobajas Heris, Demar Derouzan, Erik Gordon i Zajon Vilijamson.

Čaranija je potvrdio da Kajl Lauri planira da bude u timu na Mundobasketu i pridruži se ekipi poslije oporavka od operacije palca.

To znači da se na trenutnom spisku nalaze Herison Barns, Džejlen Braun, Andre Dramond, Kajl Kuzma, Bruk Lopes, Kajl Lauri, Kris Midlton, Pol Milsap, Donovan Mičel, Džulijus Rendl, Markus Smart, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker, Majls Tarner, Kemba Voker i Tadeus Jang.

Popovič će možda morati da pravi izmjene i pozove još neke igrače pred kamp reprezentacije Amerike koji je na programu u Las Vegasu, od petog do devetog avgusta.

Тагови: