NBA liga

Јokić tripl-dablom srušio šampiona NBA lige

  • 15.02.2021. 07:42

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić je nezaustavljiv i sada je bio najzaslužniji za trijumf svog Denvera nad Los Anđeles Lejkersima. Јokić je, kao i tokom čitave sezone, dominirao na parketu i novim tripl-dablom srušio šampiona najjače lige svijeta, rezultatom 122:105.

Nikola je 53. put u karijeri bio dvocifren u tri statističke kategorije, šesti ove sezone, čime se približio vodećem Luki Dončiću za kojim zaostaje samo jedan.

Momak iz Sombora je do tripl-dabla došao pred kraj treće četvrtine, a duel je završio sa 23 poena (8-17 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija.

Upisao je i jednu blokadu i, da učinak bude još impresivniji, sve to je uradio za nešto manje od 35 minuta na parketu.

Što je najvažnije od svega, Nagetsi su ostvarili važnu i veliku pobjedu, protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje novog šampionskog prstena.

Za razliku od prošlog meča, kada su "jezerdžije" uspjele da potpuno zatvore glavne napadačke opcije "grumenja", sada je situacija bila potpuno drugačija. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu u početku, da bi ekipa Majka Melouna sredinom druge deonice preuzela kontrolu i počela da povećava razliku.

Na krilima Јokića taj period igre Denver je dobio sa 40:28 i u drugom poluvremenu samo nastavio da održava vođstvo.

Neposredno pred odlazak na petnaestominutnu pauzu povrijedio se Entoni Dejvis, baš poslije duela sa Јokićem i hramljući napustio parket, pa će gostima to biti veći problem nego prekid serije od sedam trijumfa, ukoliko se ispostavi da je "obrva" doživio težu povredu Ahilove tetive.

Srpskog centra najbolje je pratio Džamal Marej koji je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je na drugoj strani dominirao Lebron Džejms.

"Kralj" je bio nadomak tripl-dabla i na kraju se zaustavio na 22 poena, 10 skokova i devet asistencija, Kajl Kuzma je dodao 19, dok je Dejvis postigao 15 prije odlaska u svlačionicu.

Nagetsi su upisali treći uzastopni trijumf nakon tri poraza i sada zauzimaju sedmu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 15-11.

Lejkersi su drugi, imaju 21 pobjedu i sedam poraza, odmah iza gradskih rivala Los Anđeles Klipersa (22-5).

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.