NBA liga

Jokić prvi put dio spektakularnog NBA dana

  • 25.12.2019. 09:08

Denver Nagetsi prvi put još od 2012. godine igraće na katolički Božić, dok će Nikola Jokić prvi put u životu biti dio ovog posebnog dana u SAD.

Igranje na Božić u Sjedinjenim Američkim Državama ima posebnu istoriju, nešto poput "Boxing day" u Premijer ligi, s tim što nemaju svi priliku da igraju 25. decembra.

Čelni ljudi najjače lige na svijetu kada sastavljaju kalendar gledaju da na Božić igraju uglavnom favoriti za titulu, kao i one atraktivne, mlade ekipe.

Nagetsi su poslednji put bili dio ovog spektakularnog dana prije čak sedam godina, a kako su sada ponovo u usponu, NBA liga je odlučila da ih nagradi.

Utakmica Denvera i Nju Orleansa trebalo je da bude jedna od najzanimljivijih, međutim Pelikansi su veliko razočaranje i kako nema Zajona Vilijamsona, interesovanje za ovaj meč je dosta splasnulo.

Nagetsi i Pelikansi odigraće poslednji meč na Božić - u noći između srijede i četvrtka u 04.30.

NBA dan kreće od 18 časova po centralnoevropskom vremenu utakmicom između Toronto Reptorsa i Boston Seltiksa. Sve se nastavlja mečom Filadelfije 76ers i Milvoki Baksa (20.30), baš kao i susretom Voriorsa i Roketsa.

Utakmica koja izaziva najviše pažnje kod ljubitelja košarke u SAD, ali i širom svijeta, je ona između gradskih rivala Lejkersa i Klipersa. Oni će igrati u "prajm tajmu" - od 02.00.

Lebron Džejms i Entoni Dejvis, prve zvijezde Lejkerse, uprkos sitnim povredama igraće protiv Kavaja Lenarda i Pol Džordža, i nema sumnje da nas očekuje spektakl. Ovo je ujedno i vrhunac dana s obzirom da meč Nagetsa i Pelikansa, koji zatvara Božićni dan, neće privući mnogo pažnje među američkom publikom.