NBA liga

Jokić ponio titulu igrača nedelja Zapadne konferencije!

  • 05.02.2019. 07:19

NBA liga proglasila je centra Denver Nagetsa Nikolu Jokića za igrača sedmice na Zapadu. Ovo je treći put da srpski košarkaš bude proglašen za najboljeg u ovoj sezoni.

U toku prošle sedmice, Jokić je predvodio svoj tim do četiri pobjede iz isto toliko susreta. Prosječno je postizao 22 poena, imao 11,8 skokova, osam asistencija i dvije ukradene lopte sa procentom šuta od 55 odsto. Somborac je tako u jednoj sedmici dobio dva velika priznanja, jer je pored ove nagrade, uvršten u rezerve Zapada za Ol star utakmicu, gdje će Srbije imati predstavnika po prvi put od 2004. i nastupa Peđe Stojakovića.

Bivši igrač Mege glavna je figura u timu Majka Melona ove sezone, koji zajedno sa šampionom Golden Stejtom trenutno dijeli prvo mjesto na Zapadu sa omjerom 37-15, što je najbolji start ove franšize u istoriji.

"Džoker" je na početku prošle sedmice pokrenuo svoj tim ka istorijskom preokretu. Nagetsi su nadoknadili minus od 25 poena u utakmici protiv Memfisa 28. januara. Poslije toga je protiv Nju Orleansa za 37. minuta postigao 20 poena, 13 skokova, 10 asistencija i tri ukradene lopte za svoju osmi "tripl-dabl" u sezoni.

Po povratku na domaći teren, Jokiću je za novi "tripl-dabl" nedostajala asistencija. U trijumfu protiv Hjustona je za 31 minut postigao 31 poen, 13 skokova i devet asistencija, čime su Nagetsi popravili skor na domaćem terenu na 23-4.

Za kraj sedmice ipak je upisao deveti "tripl-dabl" u tijesnoj pobjedi protiv Minesote 107-106. Ove sjajne Jokićeve predstave pomogle su i njegovom treneru Majku Malonu da bude trenera "tima Lebron" na Ol star utakmici.

Pored toga, postao je i prvi igrač Denvera još od Karmela Entonija i sezone 2006/07, koji je nagradu za igrača nedelje osvajao tri puta u sezoni.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.