NBA

Јokić odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri

  • 20.04.2021. 07:52

Nikola Јokić odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri i vodio Denver do pobejde nad Memfisom u dramatičnom susretu koji je riješen poslije dva produžetka.

"Nagetsi" su savladali "Grizlije" rezultatom 139:137 zahvaljujući upravo svom najboljem igraču, koji je pored 47 poena postigao i odlučujuće koševe u završnici.

Srpski centar ne samo da je bio ubjedljivo najefikasniji pojedinac na meču i da mu je falilo tri poena da izjednači lični rekord, nego je i pokrenuo preokret kada se činilo da će domaćin izgubiti.

Na tri minuta do kraja Memfis je vodio 114:105, a onda je momak iz Sombora postigao četiri poena i još dva puta dodao Vilu Bartona koji je trojkama istopio prednost rivala.

Ostalo je 20 sekundi do kraja kada je momak iz Sombora iznudio faul, pogodio je oba slobodna bacanja za 116:116 i odveo utakmicu u produžetak.

U dodatnih pet minuta Denver je opet bio na ivici poraza, ali je još jednom Barton bio precizan na Nikolino dodavanje i izborio drugi produžetak. U njemu je od 14 poena svoje ekipe Јokić postigao devet, uključujući i prelomnu trojku na 42 sekunde do kraja.

Potom je Dozir bio precizan sa penala i "Grumenje" je iščupalo važan trijumf.

Kada se sve sabere, Јokić je na parketu proveo nešto više od 45 minuta i za to vrijeme postigao 47 poena, imao 15 skokova, osam asistencija, jednu blokadu, doduše uz sedam izgubljenih lopti.

Iz igre je šutirao skoro 60 odsto (20/31), pogodio dve trojke iz šest pokušaja, a stigao je da nakupi toliki broj poena uz samo pet uspješnih slobodnih bacanja, takođe iz šest pokušaja.

Primera radi, Džoel Embid kojeg pokušavaju da izjednače sa Јokićem u trci za MVP priznanje, u porazu od Golden Stejta je postigao 28 poena, ali šutnuo čak 14 penala i pogodio 11.

Drugi heroj Barton je duel završio sa 28 poena (5/6 trojke), šest skokova i sedam uspešnih dodavanja, dok se na drugoj strani istakao Dža Morant.

Morantu je malo falilo da kompletira tripl-dabl (36 poena, osam skokova, 12 asistencija), a najviše su mu pomogli Melton sa 25, odnosno Alen sa 24 poena.

Ekipa Majka Melouna ostvarila je treći uzastopni trijumf bez teško povrijeđenog Džamala Marija i četvrta je na Zapadu sa skorom 36-20, dok je Memfis osmi sa 29 pobjeda i 26 poraza.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?