Reprezentativac Srbije

Jokić: NBA je cirkus a mi životinje u njemu

  • 24.09.2019. 20:15

Sjajni srpski reprezentativac i jedan od najboljih centara NBA lige Nikola Jokić ne voli pretjerano da daje izjave za medije, ali je svjestan da upravo oni posebno u Americi kreiraju sliku o košarkašima.

Jokić je rekao i da klubovi u NBA ligi igračima omogućavaju sve što im treba kako bi uspjeli, ali ako se ozlijede ili padnu u formi, milosti nema.

"U NBA ligi svaka ekipa želi da omogući igraču da postane najbolji što može. Pružiće mu njegu, trening, liječnike. Oni će ti sve pružiti i neće ti dati razlog da na njih baciš krivicu ako ne uspiješ. Za moje godine kroz Denver je prošlo 20-30 igrača. Kad pogledaš, to je zabrinjavajuće, ali stalno dolaze novi talenti i novi igrači. To je veliki šou koji se nastavlja, nastavlja se i ako se povrijediš samo te zamijene, samo si jedan dio cirkusa", rekao je Jokić za SportKlub.

Reprezentativac Srbije je još naveo šta mu smeta.

"Bilo gdje da odemo, ljudi se žele slikati, mi smo kao neke životinje u cirkusu. Svi se samo žele slikati s nama. Meni je isto smiješno jer kada pogledaš malo bolje, izgubiš svijest o realnosti, mi smo samo igrači, samo igramo košarku", dodao je Jokić.