NBA

Јokić na skok od tripl-dabla

  • 19.12.2019. 10:05

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su pobjedu na domaćem terenu savladavši Orlando Medžik rezultatom 113:104.

Denver je nastavio pobjedonosni niz i produžio ga na četiri meča, te se vratio na treću poziciju Zapada, iza Lejkersa i Klipersa.

Novu briljantnu partiju vidjeli smo od Nikole Јokića, koji je meč završio sa 18 poena (7/14), 9 skokova i 12 asistencija, uz četiri izgubljene lopte.

Nije sve išlo po planu za Nagetse pošto su u drugo poluvrijeme ušli sa dvocifrenim minusom koji je uskoro iznosio i 19 poena.

Uslijedila je ogromna serija tima Majka Melouna koji je od 50:69 došao do prednosti od 74:69 i time preokrenuo cjelokupan tok meča.

Denverova prednost ubrzo je postala dvocifrena, Orlando je uspio da je smanji i da dođe na jedan posjed razlike u završnici, ali domaćin nije dopustio novi preokret na meču.

Najefikasniji Јokićev saigrač bio je Džamal Marej sa 33 poena, dok ih je obojicu dobro pratio Pol Milsap sa 15 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević predvodio je Medžik sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija. Di Džej Ogastin je dodao 18, a Evan Furnije 13 poena.

Košarkaši Portlanda, Bostona i Nju Orleansa došli su do pobjeda u noći između srijede i četvrtka.

Portland Trejlblejzersi su na domaćem parketu savladali Golden Stejt Voriorse rezultatom 122:112.

Aktuelni vicešampion lige nastavio je da pruža nezabilježeno loše partije i upisao deveti poraz u posljednjih deset mečeva, te ostao zakucan za samo dno NBA tabele.

Za razliku od većine prethodnih mečeva Voriorsi su se dobro držali tokom maltene svih 48 minuta protiv dobrog protivnika.

Portland je uglavnom vodio ali njihova razlika nije bila velika. Voriorsi ipak nisu imali dovoljno snage za posljednji napad na preokret, pa je razlika završila kao dvocifrena.

Demijan Lilard je odigrao fenomenalno i imao 31 poen uz 13 asistencija, dok je Hasan Vajtsajd upisao dabl-dabl od 16 poena i 23 skoka. Si Džej Mekolum je dodao 30, a Karmelo Entoni 17 poena.

Dianđelo Rasel je vukao svoj sastav sa 26 poena i sedam asistencija, a pratio ga je Glen Robinson sa 17 poena.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)