NBA liga

Jokić na porazu zaradio pola miliona dolara

  • 04.05.2021. 17:21

Košarkaši Denver Nagetsa su poslije pet pobjeda poraženi u derbiju od LA Lejkersa rezultatom 93:89, uprkos još jednoj MVP partiji Nikole Jokića, ali i činjenice da su "jezeraši" igrali bez Lebrona Džejmsa.

Ipak, odlična vijest za Nagetse je da su obezbijedili plej-of zahvaljujući porazu Portlanda od Atlante Bogdana Bogdanovića, a taj plasman je donio srpskom centru pravo malo bogatstvo.

Naime, kako je objavio Bobi Marks, košarkaški analitičar najvećeg američkog sportskog medija, ESPNA-a, Jokić je zbog stavke u ugovoru s Nagetsima od sinoć bogatiji za nešto više od pola miliona dolara. Tačnije, za 500.001 "zelenu novčanicu".

Ovo stoga što u klauzuli sporazuma između njega i kluba iz Kolorada stoji i da će upravo toliki bonus biti isplaćen srpskom asu ako se Denver plasira u doigravanje, što je učinjeno i pored poraza od "jezerdžija".

Ipak, izgubljeni meč nije jedina stvar koja je uzdrmala Nagetse u noći za nama, jer se početkom četvrte četvrtine u Los Anđelesu povredio svestrani član ekipe Pi-Džej Dozijer.

"Nas kao da je neko prokleo!", rekao je Jokićev trener Majkl Meloun, dodajući: "Moraćemo da pozovemo neko visoko svešteno lice, izgleda".

Meloun nije to rekao bez razloga - bez tri startera koje je izgubio u aprilu (Džamal Marej, Monte Moris i Vil Barton) tim iz Kolorada je bio najbolji u prvenstvu u mjesecu za nama sa učinkom 13-3, u maj je zakoračio "otimanjem" treće pozicije na "zapadu" od Klipersa.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.