Svetislav Pešić

Jokić i Dončić su prevazišli ove timove, trebaju im dobri saigrači da napadnu titulu

  • 23.03.2021. 09:02

Proslavljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić gostovao je u emisiji "U obruču" na TV Arena sport gdje se osvrnuo i na fenomen Luke Dončića i Nikole Jokića koji dominiraju u NBA ligi.

Legendarni Piroćanac kaže da je za velike talente najvažniji izbor dobre sredine.

- Prije zore ne sviće, sve ima svoj put, nema prečice do uspjeha, moraju da se zadovolje određeni kriterijumi. Dončić je napravio ovde karijeru u Evropi i otišao u NBA. Ima izuzetaka, Jokić je isto imao kontiuitet. To su izuzetni talenti, ali poprilično je važan i izbor sredine.

- Mi imamo izvanrednog talenta kao sto je Bjelica, nekadašnii MVP Evrolige, koji je otišao u Sakramento i tamo do današnjeg dana nije dobio šansu. To mi moramo da priznamo. Ne zavisi sve od organizacije. Bjelica je već iskusan igrač, prošlu sezonu imao dobru, očigledno je da ta ekipa nije za njega - rekao je Pešić.

Proslavljeni trener napominje da za Jokića i Dončića nastupa ključni period u karijeri.

- Interesatno je šta će se dešavati i sa Slovencem i našim Jokičem. Sljedeće godine od njih će se očekivati brorba za osvajajnje NBA lige. Možemo da pričamo da je NBA različitiji od naše košarke, ali je košarka i timski sport. Da li će oni dobiti podršku ostalih igrača?

- Da se vratimo na Čikago Bulse. Svi znamo značaj zasluge i doprinos Džordana, ali i imena koja su bila pored njega su napravila velike rezultate. Vidjećemo kako će menadžment Dalasa i Denvera dovoditi igrače jer su Jokić i Dončić prevazišli sve i treba im pomoć. Iz godine u godinu očekivanja organizacije će biti sve veća, a oni taj pritisak neće moći da izdrže bez pomoći ostalih saigrača - zaključio je Pešić.

Тагови: