NBA liga

Jokić brzo ušao u problem sa ličnim greškama – Lejkersi dominatno do 1-0!

  • 19.09.2020. 08:16

Košarkaši Denver nagetsa poraženi su od ekipe L.A. Lejkersa sa 126:112 u prvom meču finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Denver se dobro držao četvrtinu i po, ali je potom ostao bez energije.

Nikola Jokić meč je završio sa 21 poenom, šest skokova i dve asistencije. Isti broj poena postigao je Mari, dok je Porter dodao 14 poena i deset skokova.

Pobjedničku ekipu predvodio je sjajni Dejvis sa 37 poena i deset skokova, dok je Lebron Džejms  imao učinak od 15 poena i 12 asistencija. 18 poena dodao je Kaldvel-Poup, a Dvajt Hauard je takođe bio zapažen sa 13 pogodaka, tri skoka i dve blokade.

Vidno manje energije pokazali su izabranici Majka Malouna, što je pomalo i očekivano, uzevši u obzir da su tek nedavno završili veoma iscrpljujuću seriju sa Klipersima.

Nagetsima nije u korist išao kriterijum sudijske trojke, pogotovo Tonija Bradersa i Skota Fostera, koji su od starta najavili i pokazali da neće tolerisati ni najmanji nedozvoljeni kontakt.

Tako je srpski centar Nikola Jokić brzo došao do brojke od tri lične greške u prvom poluvremenu, od čega su dve u napadu, a poput Jokića, problem sa faulovima u prvom dijelu meča imali su i Mari i Milsap.

Nagetsi su odigrali odlično u napadu u prvoj četvrtini, postigavši 38 poena, ali je očigledan problem bila odbrana, koja je dozvolila 36 poena Lejkersa.

Uslijedila je druga četvrtina, koja je prelomila meč u korist tima iz Los Anđelesa. Dugo je Denver ostao na cifri od 11 poena u drugoj dionici, što su Lejkersi znali da koriste i brzo steknu dvocifrenu razliku.

Zbog pomenutih problema Jokića, Marija i Milsapa, Maloun je bio primoran da na teren izvede rezerviste, koji su na momenat uspjeli da smanje deficit na samo sedam poena.

Usijledio je odgovor "jezeraša", pogotovo u trećoj četvrtini, kada su na krilima Entonija Dejvisa otišli na preko 20 poena prednosti.

Do kraja meča razlika je išla i na 27 poena, pa su meč priveli kraju rezervisti obe ekipe: Smit i Dadli na jednoj, Dožir i Bol na drugoj strani.

Uloga koju je trener Lejkersa Frenk Vogel dodijelio centrima MekGiju, a pogotovo Hauardu, dala je rezultata.

Naime, centri Lejkersa koji nisu imali minute u prošloj seriji protiv Hjustona, bili su striktno zaduženi za Nikolu Jokića, od trenutka njegovog kročenja na parket, pa do svlačionice. 

Takođe, veterani Lejkersa i igrači sa klupe dali su veliki doprinos, za razliku od momaka sa klupe Nagetsa.

Lejkersi vode sa 1:0 u seriji, a naredni meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 01.30 po našem vremenu.