Ekipu preuzeo Klaudio Ranijeri

Jokanović dobio otkaz u Fulamu!

  • 14.11.2018. 15:05

Srpski trener Slaviša Jokanović dobio je otkaz u ekipi Fulama, a klub je već neko vrijeme planirao da otpusti prvog srpskog menadžera u Premijer ligi.

Jokanović je poslije serije loših rezultata izgubio povjerenje tima koji je proljetos, nakon nekoliko godina vratio u elitu.

Njegovo mjesto šefa struke Fulama preuzeo bivši menadžer Lestera Klaudio Ranijeri.

Fulam je poslije 12 utakmica posljednji u Premijer ligi sa samo pet bodova, a ono što više brine je odbrana koja od početka sezone funkcioniše katastrofalno. 

Tim sa Krejven kotidža je tako postao tim sa najviše primljenih golova u Premijer ligi, a nedavni poraz od Liverpula 2:0 na Enfild roudu, sedmi uzastopni je bio "kap koja je prelila čašu". 

Samo 11 datih i čak 31 primljen pogodak nisu ispunili očekivanja nakon što je Jokanov tim potrošio više od sto miliona funti na pojačanja u ljetnjem prelaznom roku. 

Klub je već neko vrijeme planirao da smijeni Jokanovića, što se može vidjeti i po riječima vlasnika kluba Šahida Kana.

"Promjena bez pravog nasljednika nije dolazila u obzir. Zato nam je bilo bitno da neko Ranijerijevog kalibra prihvati ovaj izazov i to je utjeha, ali i ključno. On je sigurna opcija i već je spreman za izazov u Premijer ligi i posebno za ono što nam je potrebno u Fulamu", rekao je Kan. 

Ranijeri je prije dvije i po godine mimo svih očekivanja postao šampion Engleske sa Lesterom, pa njemu sada Jokanović, poslije svega tri mjeseca nadmetanja u ovom takmičenju, ustupa svoje mjesto i težak zadatak.

Тагови: