U avgustu škola košarke za osnovce

Jerinić primio proslavljenog sportistu Ognjena Kuzmića

  • 05.07.2019. 15:24

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić primio je danas proslavljenog košarkaša iz ovog grada Ognjena Kuzmića i izrazio zahvalnost što promoviše ovu lokalnu zajednicu, ali i košarku kod mladih. Jerinić kaže da je Kuzmić sportski ambasador Doboja, ali i Republike Srpske koji je pokazao kako se može uspjeti iz jednog malog mjesta.

On je izrazio zahvalnost Kuzmićevoj namjeri da u ovom gradu organizuje školu košarke koja će uključivati i žensku košarku i najavio podršku u tom projektu.

Kuzmić je zahvalio Jeriniću za najavljenu podršku i dodao da Doboj ima mnogo talenata za ovaj sport.

Trener Košarkaškog kluba "Best" Željko Babić najavio je da će od 1. avgusta početi sa radom škola košarke za djevojčice i dječake od šest do 18 godina, koju će voditi Kuzmić uz pomoć licenciranih trenera i stručnjaka iz ove oblasti, od kojih neki dolaze iz inostranstva.

On navodi da ovaj projekat ima i podršku Košarkaškog saveza Republike Srpske, kako bi se istrajalo da svako dijete ima priliku da trenira u dobrim uslovima i sa stručnim licama.

"Prvog avgusta treninzi počinju u sali dobojske Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" gdje smo obezbijedili dio termina", rekao je Babić.

On je najavio da je u planu da se napravi trenažni centar, a dok se ne zaokruži finansijka konstrukcija za njegovu gradnju polaznici će morati plaćati određeni iznos članarine.

Babić očekuje da se sa školom košarke ovaj sport ponovo vrati u Doboj i da imaju priliku da igraju seniorsku košarku, koja se u ovom gradu ne igra već sedam sezona.