On je uspio: Ovaj debeli Somborac trese svijet sporta

  • 14.09.2020. 22:09

U najjaču košarkašku ligu na svijetu došao je kao potpuno nebitan lik iz malene Srbije, a postao je jedna od najvećih NBA zvijezda.

Srpski centar Nikola Jokić oduševio je čitavu planetu svojim maestralnim partijama u čuvenom "mjehuru" u Orlandu.

Sa svojim Denverom Nikola pravi čuda u najjačoj ligi svijeta. U nedjelju je vodio tim do velikog preokreta u šestom meču polufinala Zapada protiv favorizovanih Klipersa. Bio je nezaustavljiv, neverovatnim potezima raspametio je ljubitelje košarke i danas tema broj 1 u svijetu sporta. Zvijezde poput Lenarda i Pola Džordža sa nevjericom su posmatrale šta Srbin radi na terenu, meč je završio sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija! Nagetsi su tako potpuno neočekivano došli do izjednačenja u seriji i u utorak će imati priliku da izbore plasman u veliko finale Zapadne konferencije NBA lige.

Danas mu se divi košarkaški svijet, legende ovog sporta pričaju hvalospeve o Jokiću, naslovnice najuglednijih medija posvećene su sjajnom Srbinu... Ko bi mogao da pomisli da će takvu slavu steći jedan maleni bucko iz Sombora?!

Jokićeva starija braća su trenirala košarku, pa je otac insistirao da i Nikola krene na ovaj sport. Iako je obožavao basket, Nikola nije bio oduševljen tatinom idejom jer u tom momentu nije imao fizičke predispozicije za košarku.

"Tada sam bio niži i puniji, ali moj otac je bio zaljubljenik u košarku i morao sam da idem. Budući da nisam bio visok, stavili su me na poziciju plejmejkera, što je doprinijelo kvalitetu mojih dodavanja", otkrio je jednom prilikom Jokić.

Тагови:
  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм