Iznenađenje na Mundijalu

Japanci pobijedili Kolumbiju sa 2:1

  • 19.06.2018. 16:00

Fudbaleri Japana napravili su malo iznenađenje na startu Svjetskog prvenstva, savladavši Kolumbiju 2:1. "Samuraji" su prvi put u svojoj istoriji nadigrali neku selekciju iz Južne Amerike. 

Iako je Juja Osako pobjedonosni gol postigao 17 minuta prije kraja meča, ključni detalj dogodio se već u trećem, kada je Karlos Sančes rukom spriječio gol Japana. 

Dobio je direktan crveni karton, a rival penal iz kojeg je Šinđi Kagava doneo Japanu vođstvo od 1:0. 

Kolumbijci se nisu predali uprkos igraču manje, imali su inicijativu u nastavku meča i to im se isplatilo. 

Pet minuta prije kraja poluvremena, poslije spornog faula nad Falkaom, Huan Kintero je sjajnim šutom po zemlji iz slobodnog udarca nadmudio živi zid i golmana Japana i poravnao rezultat.

Međutim, Japan je iskoristio brojčanu nadmoć u drugom poluvremenu, dominirao je sve vrijeme i potpuno zasluženo stigao do istorijske pobjede. 

Junak je postao Juja Osako koji je poslije nekoliko promašaja konačno uspio da savlada nemoćnog Ospinu, udarcem glavom posle centaršuta Kejsukea Honde iz kornera. 

Kolumbiji nije pomogao ulazak najboljeg igrača Hamesa Rodrigesa u igru sa klupe (nije bio starter zbog povrede), iako je plejmejker Barna imao u završnici dobru priliku da izjednači. 

Nije pomogao ni Karlos Baka, u tandemu sa Falkaom nijednom nije zaprijetio golu Japana, koji stiže do možda i ključne pobede u borbi za osminu finala. 

U drugom meču od 17 časova se sastaju favorit grupe Poljska i Senegal.

Тагови: