Svečano zatvaranje EJOF-a

Jahorina vratila olimpijski sjaj

  • 15.02.2019. 19:30

Šestodnevni Evropski olimpijski festival za mlade završava se uspješno. Mladi olimpijci od 14 do 18 godina pokazali su svoja umjeća u osam zimskih disciplina. Republike Srpska bila je domaćin na tri borilišta. Alpsko skijanje na Jahorini, biatlon na Dvorištima i karling u Palama. Jahorina je odgovorila svim svijetskim standardima i spremna je za nova takmičenja, a to potvrđuju i učesnici EJOF-a. 

“Zaista sam uživala ovdje na Jahorini, za planinu i staze imamo samo pohvale,“ kaže Džordžija Sajpres, Kipar.

“Zaista su se ljudi potrudili da naprave najbolje. Danas veleslalom, malo se razdanilo, teren i podloga je drastično bolja, odlična s obzirom da je zadnja dva dana samo padao snijeg,“ rekao je Srđan Šabanović, trener alpskog tima Srbije.

Paljani su imali nešto zahtjevniji posao. Karling je disciplina koja još nije zaživjela, ali ne sumnjivo je da će poslije EJOF-a u Republici Srpskoj biti osnovan Savez, jer je domaćin dobio najviše ocjene za održavanje i posjećenost.

“Sa tim je dokazala da Pale mogu ugostiti ove sportove ledene i nadam se da ću se vratiti na Pale i raduje me to da počinje karling da se igra u BiH i Republici Srpskoj,“ rekao je Gregor Rigler, član svijetske karling Federacije.

Na svečanom zatvaranju biće uručene medalje pobjednicima takmičenja. Izvršiće se primopredaja zastave ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, koji će biti održan za dvije godine u finskom gradu Lahtija.

Тагови: