EJOF

Jahorina spremno dočekuje mlade olimpijce 

  • 10.02.2019. 19:22

Mladi olimpijci od 14 do 18 godina već su stigli na borilišta. Olimpijski centar Jahorina je spremno dočekala Evropske olimpijske igre mladih. Staze su, kažu, urađene po svijetskim standardima, a uprkos toplom vremenu i sunčanim danima, snijega ima sasvim dovoljno da se tamičenja održe na zavidnom nivou. 

“Jahorina apsolutno spremno dočekuje EJOF, staze su spremne, staze su prepune, imamo preko pet hiljada skijaša, a borilišta spremno dočekuju 1080 tamičara koji su došli danas na Jahorinu,“ rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina “

Pripremni treninzi, jutros su već počeli. Reprezentacija Srbije na EJOF-u imaće svoja tri predstavnika. Zoja Grbović nosiće zastavu Srbije na otvaranju, a svoje umjeće pokazaće u alpskom skijanju. 

“Do sada sam nastupala na pionirskom takmičenju svijetskog ranga, ali ovo sada je prvo ozbiljno takmičenje u ovoj kategoriji,“ kaže Zoja Grbović, reprezentativka Srbije

“Staze su jako dobro pripremljene, Zoja je spremna, radili smo jako obimne i dobre pripreme, jer smo počeli sa treninzima u avgustu mjesecu,“ rekao je Srđan Šabanović, trener Olimpijskog tima Srbije.

Jahorina će biti domaćin najatraktivnijim takmičenjima, a to je alpsko skijanje, u ženskoj i muškoj kategoriji. Na Dvorištima će biti održano takmičenje u biatlonu, dok će u dvorani Peki, u Palama, takmičenje biti u karlingu. 

Тагови: