EJOF

Jahorina spremno dočekuje mlade olimpijce 

19:22, 10.02.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Mladi olimpijci od 14 do 18 godina već su stigli na borilišta. Olimpijski centar Jahorina je spremno dočekala Evropske olimpijske igre mladih. Staze su, kažu, urađene po svijetskim standardima, a uprkos toplom vremenu i sunčanim danima, snijega ima sasvim dovoljno da se tamičenja održe na zavidnom nivou. 

“Jahorina apsolutno spremno dočekuje EJOF, staze su spremne, staze su prepune, imamo preko pet hiljada skijaša, a borilišta spremno dočekuju 1080 tamičara koji su došli danas na Jahorinu,“ rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina “

Pripremni treninzi, jutros su već počeli. Reprezentacija Srbije na EJOF-u imaće svoja tri predstavnika. Zoja Grbović nosiće zastavu Srbije na otvaranju, a svoje umjeće pokazaće u alpskom skijanju. 

“Do sada sam nastupala na pionirskom takmičenju svijetskog ranga, ali ovo sada je prvo ozbiljno takmičenje u ovoj kategoriji,“ kaže Zoja Grbović, reprezentativka Srbije

“Staze su jako dobro pripremljene, Zoja je spremna, radili smo jako obimne i dobre pripreme, jer smo počeli sa treninzima u avgustu mjesecu,“ rekao je Srđan Šabanović, trener Olimpijskog tima Srbije.

Jahorina će biti domaćin najatraktivnijim takmičenjima, a to je alpsko skijanje, u ženskoj i muškoj kategoriji. Na Dvorištima će biti održano takmičenje u biatlonu, dok će u dvorani Peki, u Palama, takmičenje biti u karlingu.