Davidović - Udovičić

Izuzetna saradnja u oblastima sporta i omladine

  • 07.09.2018. 16:25

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je danas da u posljednje četiri godine između ovog i Ministarstva omladine i sporta Srbije postoji izuzetno dobra saradnja.

"Imamo saradnju na više nivoa, u omladinskom sektoru, sportu, u međusobnoj podršci i saradnji sportskih saveza", rekla je Davidovićeva novinarima nakon što je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić uručio donacije sportske opreme banjalučkoj Osnovnoj školi "Borisav Stanković". 

Ona je naglasila da je školski sport važan u životu Srpske, navodeći primjer odbojkašice reprezentacije Srbije Tijane Bošković koja je prije sedam godina bila prvak na Malim olimpijskim igrama Srpske, a one su prije dvije godine uključene u Svjetsku federaciju školskog sporta uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije. 

"Sve to govori koliko je važan školski sport i Male olimpijske igre u Srpskoj i u svom mandatu sam nastojala da one napreduju, a u okviru njih uvodimo i nove sportove", rekla je Davidovićeva. 

Ona je ujedno izrazila zahvalnost Udovičiću i građanima Srbije za donacije u sportskoj opremi i rekvizitima namijenjenim osnovnim školama u Srpskoj. 

Udovičić je rekao da će i ubuduće biti nastavljena saradnja u omladinskom i sportskom sektoru, koja je na visokom nivou. 

"Kroz konkretne donacije i akcije zajednički pospješujemo uslove kada je riječ o bavljenju sportom za uzrast osnovaca, rekreaciji građana Srpske i Srbije, kao i za profesionalni sport", rekao je Udovičić. 

On je naveo da se donacija ovoj školi sastoji od dva kompleta bezbjednih golova po najmodernijim standardima, dvije košarkaške table, dva zglobna obruča, mreža za odbojku i po 40 lopti, kao i da će ovom donacijom biti obuhvaćene još tri osnovne škole u Srpskoj. 

Udovičić je podsjetio da je putem Sportskog saveza za škole u Srpskoj donirano još 300 lopti. 

Prethodno su se Davidovićeva i Udovičić sastali, te prisustvovali prijemu koji je predsjednik Srpske Milorad Dodik upriličio za odbojkašice Srbije i Bugarske, a večeras će biti i na prijateljskoj utakmici ove dvije reprezentacije.


 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)