Govorio za ATV

Ivica Kralj vjeruje u Ljubišu Tumbakovića

  • 11.07.2019. 19:49

Nekadašnja jedinica reprezentacije dotakla se izbora Ljubiše Tumbakovića na mjesto selektora Srbije. Kralj je sarađivao u Partizanu sa iskusnim stručnjakom kada su crno bijeli napravili trofejni niz u domaćim okvirima.

Pozdravio je dolazak trenera koji je prethodno vodio Crnu Goru.

- Težak zadatak je pred Tumbom, ali pitanje je kada je trenutak idealan da se preuzme reprezentacije. Siguran sam da će napraviti dobru atmosferu. Kvalifikacije nisu počele sjajno, ali već od utakmice protiv Portugalije možemo da popravimo stvari. Postoji i Liga Nacija, ne daj Bože, ako ne uspijemo da izborimo Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, imamo i drugu šanse - rekao je Ivica Kralj.

Najljepše emocije vezuju ga za dres reprezentacije i nastupe na velikim takmičenjima kaže Kralj. Ipak, posebno će pamtiti ulazak u Ligu šampiona sa Partizanom 2003. godine. Začarao je mrežu na Sent Džejms parku, kada su crno bijeli ostvarili, vjerovatno, najveću pobjedu u ovom vijeku. Tada su svi, kojima je crno bijela boja u srcu, uzvikivali živio Kralj. 

- Ko je smio da uzvikuje (smije), nije baš monarhisitčki. Bilo je to lijepo vrijeme. Pamtim samo lijepe stvari, one ružne želim da zaboravim. Ta pobjeda protiv Njukasla je nezaboravna i veoma važna za klub - rekao je Kralj.

Kralj je trenutno prvi čovjek Mačve koja će treću godinu zaredom biti član Superlige Srbije. Ne zalijeću se sa visokim ambicijama, već idu korak po korak, ističe prvi čovjek Šapčana. Ponekad se spusti na teren i savjetuje golmane, a najteži momenti sezone su baš oni kada Mačva igra protiv Partizana.

- Moram da budem profesionalac. Srce je podijeljeno, ali uvijek činim sve da Mačva pobijedi - dodao je čuveni golman.

Za kraj poručuje da nikada nije ni odlazio iz Partizana. Nada se da će naredna sezona biti uspješnija za crno bijele, a vjeruje da će njegov bivši saigrač Savo Milošević nastaviti da radi dobar posao na klupi kluba iz Humske.