Skupocjeni satovi

Ivan Perišić opljačkan, Hrvatu otuđili pravo malo bogatstvo

09:03, 14.06.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Hrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Perišić nemalo se iznenadio kad se iz Hrvatske ovih dana vratio u svoj stan u Milanu: kako saznaje italijanska "La Stampa", otkrio je da mu je neko ukrao tri skupocjena sata ukupne vrijednosti 80.000 evra.

Jedan "Rolex", vrijedan 20.000 evra, te "Audemars Piguet" iz ograničene serije, vrijedan 50.000 evra, pripadali su Perišićevoj supruzi Josipi, dok je Hublot vrijedan 12.000 evra bio njegov. Sva tri sata bila su u ladicama jednog od ormara u luksuznom stanu na 19. spratu nebodera "Bosco Verticale", jedne od najpoznatijih suvremenih milanskih građevina čiji naziv u prijevodu znači 'Okomita šuma'.

Zanimljivo je da je kradljivac, kako prenosi "Jutarnji", ostavio kutije u kojima su bili pohranjeni satovi te da iz stana nije odnio ništa drugo, iako je u istom, ali i drugim ormarima, bilo gotovog novca te drugih skupocjenih predmeta.

"Posljednji put sam te satove vidio 27. maja, prije nego sam otputovao za Hrvatsku, izjavio je Perišić, kako prenosi "La Stampa", te je dodao da na ulaznim vratima stana nema nikakvih znakova nasilnog ulaska.

Ono što je, također, zanimljivo je da je neboder u kojem Perišić živi sa suprugom i dvoje djece vrlo dobro čuvan. Na ulazu 24 sata stoji zaštitar, a postoji i popis osoba kojima su vlasnici stanova dali dozvolu da od zaštitara dobiju rezervni ključ i uđu u stanove u njihovoj odsutnosti. Jedina osoba koja je takvu dozvolu dobila od porodice Perišić je njihova spremačica, no zasad nije jasno je li ona osumnjičena za krađu kao ni je li policija s njom već obavila razgovor.